[Special Edition] The Cuban

[Special Edition] The Cuban

Ikona svetovne street food scene Anthony Bourdain je že leta nazaj povedal, da je bil delavski razred ključni igralec za razvoj ulične kulinarike po svetu. Težki pogoji za delo, kulturna raznolikost in geografske danosti so najboljši recept za spodbujanje inovativnosti. Prihaja The Cuban!

The Cuban Sandwich

Drage prijateljice in prijatelji, za konec leta smo za vas pripravili še en čisto nov Special Edition izdelek. No, ni čisto nov. Zagotovo je med vami kdo, ki ga je že poskusil in ki mu nikakor ni šel iz glave... Poskusili ste ga lahko lansko leto na našem štantu na Odprti Kuhni in pa na FerFud turneji. Se ga spomnite?

The Duke 2.0 za Martinovo

Nobena skrivnost ni, da pri Hood Burgerju obožujemo Martina! Kako ne, če pa »Sveti Martin iz vode dela vin'«? A Martinovo se ne vrti samo okoli novega vina, temveč tudi okoli veliko dobre hrane. Vsak ima svoj recept za tisto pravo martinovanje, mi pa si ga drznemo zadnjih nekaj let slaviti malo drugače: z burgerjem v desni in kozarcem vina v levi roki.

Hallo oktober, hallo Hoodtober Fest!

Vsak izgovor je dober, da se malce poveselimo, kaj dobrega pojemo, kakšno rečemo in nekajkrat trčimo s kozarci! Oktoberfest je eden od ta dobrih razlogov, zato smo delček njega ponovno pripeljali tudi v naše kraje. Zapakirali smo ga, kako nenavadno za nas, v edinstven burger, ki ga imenujemo Der Würstmeister in je enostavno “fantastisch”!

Prihaja Big Hood

Konec poletja bomo v Hoodu zavrteli čas nazaj. Na meni prihaja naša verzija ikone, s katero je burger postal globalna jed in ki jo obožujejo v več kot sto državah po svetu. Ekonomisti ga uporabljajo celo za merjenje kupne moči v posameznih državah. Drage dame in gospodje, v našo deželo prihaja kralj vseh burgerjev, Big Hood. Ampak boljši.

Državno prvenstvo Basket 3x3 in Hood Burger

V Hood Burgerju so nam pomembne tri stvari: kulinarika, ulična kultura in dobri odnosi. Slednje še posebej razširjamo v dobrodelne aktivnosti, ki jih vsako leto pripravljamo skupaj z našimi zvestimi sledilci. Dejstvo je, da skupaj zmoremo več. Letos smo postavili še en nov steber našim vrednotam, in to je šport. Natančneje Basket 3x3.

Celje, ste za malo piščanca?

Marsikje po svetu ocvrt piščanec velja za tradicionalno hrano. Čeprav gre za preprosto sestavino, pa smo pri Hood Burgerju njegovo pripravo, zavoljo odličnosti, malenkost zakomplicirali. Najraje imamo ocvrtega in takšnega smo si tudi zamislili. Sočnega, a hrustljavega! Prepričani smo namreč, da je ocvrt piščanec lahko tudi kulinarični presežek!

El Gringo

Klin se s klinom zbija - ta pregovor velja verjetno po vsem svetu. V krajih, kjer je najbolj vroče, se proti vročini borijo z vročino! Pa smo si rekli, zakaj se ne bi poslužili starodavnih metod in se z vročino spopadli s pomočjo pikantnih čilijev, ki s svojo magičnostjo tako lepo naravno uravnavajo našo telesno temperaturo. 

Hood Kahuna

Prihaja burger, za katerega ne potrebujemo veliko besed. Ta burger vam (in nam) ne da miru. Gre za najbolj odštekanega iz Hoodovih vrst, njegov glavni atribut, poleg 100% slovenske govedine, pa je popečen ananas. Kombinacija, ki jo je marsikdo imel za noro, ko pa jo je poizkusil, jo je imel za še bolj noro. Noro dobro!