Kulinarično sodelovanje Hood Burger & JB

Lady Marmalade - burger, ki smo ga ustvarili z legendarnim JB-jem

Po gradbenih in zaključnih delih in nato uspešni otvoritvi naše nove poslovalnice v Celju, smo se ponovno odpravili tja, kjer razvijamo svojo kulinarično kreativnost - v kuhinjo. Zavihali smo rokave in se vrgli v odkrivanje novih receptur za še en burger, ki bo pisal zgodovino. Pri ustvarjanju najnovejše kulinarične zgodbe nam je na pomoč priskočil kuharski mojster in legenda slovenske visoke kulinarike, Janez Bratovž - JB.

20190516-A7R00429.jpg

Burger za dober namen

Letošnji osrednji dobrodelni burger smo posvetili celjski porodnišnici. Kot prišleki v nov kraj smo se v Hoodu odločili, da bomo oz. boste zbirali sredstva in tako širili naše poslanstvo tudi izven prestolnice. Od vsakega prodanega burgerja gre 1 EUR za Ginekološko-porodniški oddelek Splošne bolnišnice Celje in s tem denarjem prispevali za sofinanciranje nakupa reanimacijskega transportnega vozička za novorojenčke.

Prefinjena, močna, a nežna

Njene barve in sestavine namigujejo, da gre za jesensko poslastico in glede na vreme, bo ravno pravšnja za ta čas. V burgerju Lady Marmalade smo naši govedini s kraških pašnikov dodali zajetno kepico lombardijske Gorgonzole dolce DOP, džem briškega Merlota, ki ga delamo sami, tanko narezan rdeči radič, ki smo ga oplemenitili z domačim vinaigrette prelivom, in vse skupaj zaokrožili s popečeno čebulico in hrustljavo kraško panceto.

Na prvi pogled gre za burger z močnimi intenzivnimi okusi, saj imajo posamezne sestavine same po sebi precej močen karakter. Vendar temu ni tako. Skupaj tvorijo novo dimenzijo okusov in arom, ki se skupaj srečajo v vrhunskem in prefinjenem kulinaričnem presežku.

Zakaj okusi delujejo?

Tisti, ki poznate ta pravo italijansko Gorgonzolo DOP veste, da je ta sir sam po sebi po okusu precej močan, zato bi zlahka predpostavljali, da bo prevzel okus celotnega burgerja. Ni res. Gorgonzola se v družbi govedine spremeni v prav nežen sir in se v družbi naše krompirjeve bombetke kar malce razgubi. Iskali smo sestavine, ki bi jo spet malenkost povzdignile. To smo naredili tako, da smo buteljko dobrega merlota iz naših Brd zavreli z nekaj limonine kisline in sladkorjem in tako dobili vinski džem. Za kontro smo posegli po svežem rdečem radiču in ga zabelili z gorčično vinagrette, ki je notri zato, da vse skupaj drži v balansu. Za hrustljavo teksturo poskrbi popečena panceta, za nekaj sladkobne pikantnosti pa popražena čebulca.

20190516-A7R00441.jpg

Lady Marmalade najbolj neučakane ljubitelje gurmanskih burgerjev pričakuje od srede, 22. maja v vseh Hood Burger postojankah. Na voljo pa bo do nedelje, 2. Junija.