Celje, ste za malo piščanca?

Celje, ste za malo piščanca?

Kdo ne mara ocvrtega piščanca? Ne obstaja! Obožujemo ga za nedeljsko kosilo, prav pride na piknikih, ko ga ob zgodnjih jutranjih urah zagledamo v hladilniku, pa se zdi, kot da smo zadeli na loteriji. Slaba stran? Cvrtje in vonj v stanovanju, ki se ga ne rešimo z lahkoto. Zato - Hood Burger! Zdaj ga tudi v Celje prinašamo ga v različnih oblikah, a o tem malo kasneje...

20170702-DSC_4617.jpg

Slovensko - ameriška naveza

Marsikje po svetu ocvrt piščanec velja za tradicionalno hrano. Čeprav gre za preprosto sestavino, pa smo pri Hood Burgerju njegovo pripravo, zavoljo odličnosti, malenkost zakomplicirali. Najraje imamo ocvrtega in takšnega smo si tudi zamislili. Sočnega, a hrustljavega! Prepričani smo namreč, da je ocvrt piščanec lahko tudi kulinarični presežek! Je vsestranski, poznamo ga v različnih oblikah in ga pripravljamo vsak po svoje, vsak s svojim skrivnim trikom, ki ga dela našega. 

Mi? Izbrali smo ptujske piške, nam najbližje, ki pridejo do nas po najkrajši poti. Pri pripravi ultimativnega comford fooda, pa smo se obrnili na zahod. Namesto naše klasike z moko, jajci in drobtinami, smo izbrali daljši, a učinkovitejši postopek. Piščanca najprej nekaj ur mariniramo v pinjencu, ki ga lepo zmehča, nato ga povaljamo v riževi moki, ki je kriva za noro hrustljavost in nato ocvremo v arašidovem olju, ki je najbolj primerno za visoke temperature.  

20180620-850_4108.jpg

V treh preoblekah

Rezultat je piščanec, ki ga po ameriško najboljše opišemo z besedami "crunchy and juicy". Za piko na i je celo brez glutena. Na voljo ga imamo v treh opcijah. Hood Tenders (Nagci) so ocvrti mini fileji, ki jih lahko naročite po dva, štiri ali šest, poleg pa si lahko izberete tri različne omake: curry-mango, barbeque in sladko-kisla.

20170702-DSC_4588.jpg

Nagce najdete tudi v Chick in a Box, kjer je okoli 560 gramov ocvrtega piščanca oz. dve izkoščičeni piščančji bedri in štirje Hood Tenders minifilejčki. Na račun pridejo ljubitelji temnega, kot tudi belega mesa. Za vsakega nekaj torej!

20180620-850_4032 (1).jpg

Imamo ga pa še v eni preobleki. Naš The Chick sandwich ni običajen piščančji burger. Za začetek je sendvič! V krompirjevi bombici je sočno izkoščičeno piščančje bedro, pripravljeno po zgoraj opisani metodi, za “kontro” pohanemu piščancu pa poskrbi narezano in s soljo zmehčano zelje, ki ga zabelimo z domačo ranč omako iz pinjeneca in jogurta, ter ga začinimo še z drobnjakom, koprom in koščki jalapeñosev. Vse skupaj uravnotežimo s kislimi kumaricami, ki naredijo sendvič svež in lahkoten. Popoln za vroče dni!

20180306-850_8905.jpg

Zraven priporočamo naš nepogrešljiv domač krompirček, Jackie Slaw solato in naš domači ledeni čaj.

Piščančja flota od 6. julija tudi v Celju!