Lokalne sestavine so vedno na prvem mestu

Vse se začne z odličnimi sestavinami. Te so pri nas lokalne in zares sveže. Stokrat preverjene za stokrat povečano zaupanje. Vsak dan temeljito preizkušene za tvoje kulinarične užitke. In le iz odličnih sestavin lahko naredimo odlične jedi. 

 

 
 

 


Slovenska pašna govedina

Hood burgerji so iz 100% slovenske govedine. Zanjo smo hvaležni govedu, ki se pase na prostem pod kraškimi planotami Nanosa. Domača je, od blizu in lepo zorjena. Točno določene dele govedine vsak dan sveže zmeljemo in oblikujemo v 150g polpete. Pripravljamo jih vsak dan sproti in začinimo le s soljo in poprom za peko pa uporabljamo tehniko na stisk.  

 
 


Hood krompirček - 100% slovenski

Naš krompir je 100% naraven. Za nas ga prideluje kmetija na dolenjskem in je sorte Belarosa. Vsak dan ga lupimo in režemo nato ga 24 ur namakamo v hladni vodi, da iz njega izločimo odvečen škrob. Opečen v odličnem arašidovem olju se ponosno šopiri pred tabo kot hudo pristen užitek.

 
 


Živa solata in luštni sočni paradižniki

List solate za v tvoj Hood burger utrgamo nežno in obvezno z nasmehom, a šele, ko ga naročiš. Prav pred kuharjevimi očmi v lončkih z zemljo raste Živa solata. Zato pride do tebe pristno hrustljava in z vsemi svojimi še minerali in vitaamini.

Ko ugrizneš v Hood burger, je del pristnega okusa nekaj rdečega, svežega. Zanj so odgovorne rezine ravno prav sočnega paradižnika Lušt.  Rasel je v prijaznem okolju, oprašile so ga čebele in čmrlji, k nam pa je prišel pravkar obran.

 
 

Krompirjeva bombica z maslom

Bombice za Hood burgerje imajo čisto svoj pristen okus. Naši peki uporabljajo le najboljšo moko, dodajo pa ji tudi – krompir. Ta poskrbi za okus, ki se perfektno sklada z drugimi sestavinami. Aja! Pa vsako bombico pred postrežbo seveda lepo pobožamo z maslom in popečemo.

Bombetke.png
 
 


Slovenski piščanec

Pri nas so Hoodi nagci užitek, ki ne povzroča skrbi. Piške zanje so rasle pod hudo budnim nadzorom kakovosti. Izbrali smo ptujske. Zato, ker so naše, lokalne, in ker pridejo k nam brez dolgih poti. Spoštujemo preverjeno dobre in zdrave.

 

 

Družbeno odgovorno

Naše temeljno vodilo, je delati jedi iz vrhunskih lokalnih sestavin, biti družbeno odgovorni ter zminimizirati vplive na okolje. Verjamemo, da so te trije stebri najbolj pomembni za trajnostno naravnan koncept.