Hood Kahuna

I said God Damn! God Damn... God damn.

Prihaja burger, za katerega ne potrebujemo veliko besed. Ta burger vam (in nam) ne da miru. Gre za najbolj odštekanega iz Hoodovih vrst, njegov glavni atribut, poleg 100% slovenske govedine, pa je popečen ananas. Kombinacija, ki jo je marsikdo imel za noro, ko pa jo je poizkusil, jo je imel za še bolj noro.

Noro dobro!

kahuna-7.jpg

Ljudje, vrača se Hood Kahuna!
Če vam je njegovo ime znano, potem veste, da kaj drugega kot odštekan ne mora biti. Kahuna je namreč fiktivno ime Hawaiske verige restavracij, ki si jo je izmislil sam Quentin Tarantino v izogib pogajanjem z velikani hitre prehrane. Kahuna burger se prvič pojavi že v kultnem Pulp Fictionu, kjer ga Samuel L. Jackson priporoči kot popoln zajtrk (kar seveda tudi je).

Se spomnite?

Tako kot Tarantino, je odpuljen tudi naš Hood Kahuna. V sebi nosi kanček eksotike, je dodelan in prefinjen. Res je nekaj posebnega.

Ko v nerodni tišini samo uživaš v burgerju
Našo krompirjevo bombico in vrhunsko 100% slovensko govedino, smo popestrili z domačo majonezo, ki smo jo obogatili z limetinim sokom ter nekaj kapljicami ostrega Hot Suna iz Čilipipovske zbirke vročih omak. Čeprav mu Quentin še ni zaupal vloge v katerem od njegovih filmov, smo si drznili dodati še nekaj rezin popečenega kevina bacona (kraške pancete), karamelizirali rahlo pekoče jalapeñose in za piko na i na žaru popekli rezino svežega ananasa. Ja, ananasa! Za dodaten žmoht pa smo na našem mesu stopili še rezino mozzarelle sira.

kahuna-2.jpg

Kot bi rekla Mia Wallace: “Takrat veš, da si našel nekaj posebnega. Ko lahko utihneš in v uživaš v tišini.”

In poješ burger. A ne kateregakoli!

Zakaj dela?
Zdaj že veste, da v Hood-u vedno iščemo nove izzive. Glavni cilj ostaja isti: v jedi poiskati uravnotežene okuse. Pri Kahuni smo to dosegli tako, da smo zapečeni govedini, ki je svojo slastno rjavo skorijco dobila zaradi Maillardove reakcija, dodali nekaj sladkobe. Tokrat v obliki popečene rezine ananasa. A nismo se ustavili tu! Majoneza z limeto in pekočo omako povzdigne svežino, ki nam poleti tako prija, burgerju pa smo dodali še popečeno kraško panceto, rezino mozzarelle in nekaj jalapeñosev za tisti kanček ostrine, ki v vročih dnevih ne sme manjkati. In prav v tej kombinaciji se ananas preobrazi v nekaj drugega, kar smo vsi mislili, da je...

Pričakali ga bomo z odprtimi rokami
Njegov prihod bomo slavnostno pričakali v sredo ob 19h pred našo postojanko na Viču. Za dobro muziko in žur smo poklicali rockabilly- je Rapina Bro$, ki izhajajo iz glasbe 50h let, a jo s svojimi kompozicijami uspejo popeljati v moderno rockabilly sceno. Štiričlansko skupino, čeprav ostajajo zvesti tradiciji, najboljše opiše zanimiva besedna zveza neo-rockabilly. Kaj to pomeni, pa se 12. junija prepričajte kar v živo, s Hood Kahuno v eni in pivom v drugi roki! Za ogrevanje in ohlajanje bo poskrbel eden in edini DJ Martin13 s svojo zavidanja vredno zbirko plošč.

Filmski hoodbuster tega poletja bo na voljo v vseh naših poslovalnicah, a samo od 12. do 22. junija.

Rapina-Bros.png