[Special Edition] Hood Kahuna Burger

od 1. do 11. julija v vseh Hood Burger postojankah!

kahuna-1.jpg

HOOD KAHUNA

Jules Winnfield/Samuel L. Jackson je pred več kot četrt stoletja nazaj v filmu Pulp Fiction s pištolo mahal naokoli in razlagal o burgerjih, da so temeljni kamen vsakega polnovrednega zajtrka. Vsi, ki smo imeli možnost doživeti to filmsko revolucijo pod taktirko režiserja Quentina Tarantina, smo prav tako v obdobju 90. let spoznali njegovo filmsko namišljeno Hawaisko verigo burgerjev "Big Kahuna Burger". (link do odlomka filma) 

HOOD-KAHUNA-NALEPKA-WEB.jpg

Prijatelji, Hood Kahuna Burger je točno to, kar lahko najdemo v vseh Tarantinovih filmih. Odpuljenost, eksotiko, dodelanost in to na tako prefinjen način in z veliko dozo stila in sarkazma, da se bodo zatresle noge tudi največjim majstrom kulinarike. 

EVOLUCIJA 

Leta 2012, ko smo začeli našo Hood Burger pustolovščino je bil trg burgerjev praktično zaprt na multinacionalki in na klasične pleskavice v lepinji. Gospodarksa kriza je prevetrila ozračje in Hood Burger je zrastel ravno v osrčju najbolj temačnega obdobja, kot luč na koncu tunela je pripeljal nov bolj poglobljen pristop k ulični kulinariki z velikim poudarkom na lokalnih in vrhunskih sestavinah in načinu dela, ki smo ga razvijali znotraj našega kolektiva. Inovativnost je nekaj, kar je v Hoodu prisotno že od prvega dneva in Hood Burger Special editions so primer te kulinarične domiselnosti. Tisti, ki so ga že poskusili pravijo, da smo s Hood Kahuno prekoračili samega sebe.



kAKO GA NAREDMO

4-5-kahuna-6.jpg

Našo krompirjevo bombico in vrhunsko 100% slovensko govedino, smo popestrili z domačo majonezo, ki smo jo obogatili z limetinim sokom ter nekaj kapljicami ostrega Hot Suna iz Čilipipovske zbirke vročih omak. Čeprav mu Quentin še ni zaupal vloge v katerem od njegovih filmov, smo si drznili dodati še nekaj rezin popečenega kevina bacona (kraške pancete), karamelizirali rahlo pekoče jalapeñose in za piko na i na žaru popekli rezino svežega ananasa. Ja, ananasa! Za dodaten žmoht pa smo na našem mesu stopili še rezino mozzarelle sira.



naj vas ananas ne prestraši

Vsi se spomnemo pizz z ananasom. Vedno je bila na menuju, a nihče je nikoli ni naročil. Obljubimo, da gre za pri Hood Kahuni za resnično nekaj izjemnega. Sladko-kisli ananas povzdigne zapečeno govedino na novo stopničko. Z njegovo sočno texturo pa se v ustih ustvari pravi splash občutkov. A nismo se ustavili tu! Našo majonezo z limeto in pekočo Hot Sun omako povzdigne svežino, ki nam poleti tako prija, burgerju pa smo dodali še popečeno kraško panceto, rezino topljene mozzarelle in nekaj jalapeñosev za tisti kanček ostrine, ki v vročih dnevih ne sme manjkati. In prav v tej kombinaciji se ananas preobrazi v nekaj čudovitega. Resnično, okus Hood Kahune je enostavno prečudovit!

kje in kdaj 

Hood Kahuna bo popestril naš menu od 1. do 11. julija v vseh naših poslovalnicah Vič, BTC, Nazorjeva in Celje.
Pravtako pa ga bo mogoče naročiti na naši spletni aplikaciji preko order.hoodburger.si in dostava preko ehrana.si

Zacahni v koledarčku, naslednja priložnost se bo ponudila verjetno šele čez eno leto! Aloha!