Hallo oktober, hallo Hoodtober Fest!

Vsak izgovor je dober, da se malce poveselimo, kaj dobrega pojemo, kakšno rečemo in nekajkrat trčimo s kozarci! Oktoberfest je eden od ta dobrih razlogov, zato smo delček njega ponovno pripeljali tudi v naše kraje. Zapakirali smo ga, kako nenavadno za nas, v edinstven burger, ki ga imenujemo Der Würstmeister in je enostavno “fantastisch”!

850_7981 (1).jpg

Oktoberfest v enem pajsu

Nikar ne hodi na Bavarsko, pri nas v enem burgerju dobiš vse, kar v resnici dobrega ponuja ta svetovno znani nemški žur. Seveda bomo poskrbeli, da boš burger tudi ustrezno poplaknil - poleg Der Würstmeister burgerja bomo namreč na meni poslali zdaj že tradicionalno Hood litrco!

Prost! 

850_7978.jpg

Atributi Hoodtoberfesta

Der Würstmeister se je na našem meniju potepal že večkrat, vedno pa v času, ko se poletje preveša v jesen. Povod za njegov nastanek je seveda Oktoberfest, zato burger združuje vse njegove glavne atribute. V bombetki je polpet iz 100% slovenske govedine, stopljeni kremni sir emental, doma pripravljeno nemško zelje, ki ga v pečici popečemo z maslom in gorčičnimi semeni, nemška gorčica z jabki, vse skupaj pa zaokrožimo s čisto pravo pivsko klobaso, ki v nemških koncih sliši na ime weisswurst. Slednjo najprej pokuhamo, nato pa še popečemo. Ker si to zasluži! Ja, bitte!

Zagrizite v Oktoberfest med 2. in 6. oktobrom in ga zalijte s Hood litrco!

In ne pozabite: “Alles hat ein Ende, nur die Wurst hat zwei!”

*Vsaka stvar ima en konec, le klobasa ima dva!