Prihaja Big Hood

BIG HOOD, BURGER VSEH BURGERJEV

Konec poletja bomo v Hoodu zavrteli čas nazaj. Na meni prihaja naša verzija ikone, s katero je burger postal globalna jed in ki jo obožujejo v več kot sto državah po svetu. Ekonomisti ga uporabljajo celo za merjenje kupne moči v posameznih državah. Drage dame in gospodje, v našo deželo prihaja kralj vseh burgerjev, Big Hood.

Ampak boljši.

facebook-prva.jpg

Američani so mahnjeni na velikost. Pri njih je vse večje, večji avto, večja hiša, večje so tudi ceste, rjuhe, gate, jabolka...vse je večje.

In kako lačne delavce, ki zaradi večjega burgerja bežijo k konkurenci, dobiš nazaj? Ponudiš jim še večji burger! To je storil Jim Delligatti leta 1967, ko je v gostom svoje poslovalnice v Pittsburghu ponudil dvojni hamburger. Sestavil ga je iz že obstoječih sestavin v restavraciji in prav to je bil razlog, da se je iz njegove franšize razširil po vsej Ameriki in kasneje po svetu. Verjetno vam je zdaj že jasno, o katerem burgerju govorimo.

PROBLEM POMENI IZZIV

Njegova posebnost je trodelna bombeta, ki burgerju doda značilno višino in videz, hkrati pa srednja rezina kruha poskrbi, da polpeta ob ugrizu ne zdrsneta iz burgerja. Ker naše bombetke prihajajo iz domače pekarne in ne iz industrijske, smo se seveda kar pošteno namučili, da smo našli način. Kako? Tega ne povemo, pomembno je le, da smo za problem našli tudi rešitev.

20190821-A7R06857.jpg

Še bolj kot videz pa prepriča okus Big Hooda, saj se z našimi polpeti iz zorjene in ročno mlete 100% slovenske govedine težko primerja karkoli drugega. Big Hood Burger sestavljata dva polpeta, stopljen sir čedar, sveže narezana ledenka, kisle kumarice za kislino in kanček drobno nasekljane sveže čebule, vse skupaj pa smo kronali s hišno “Big Hood Sauce” omako. Omaka trga gate. Je tista, ki res zaokroži burger v pravo kulinarično ravnovesje. Ker velja za dobro varovano skrivnost, je bila prav omaka za nas največji izziv. A po dolgih urah mešanja in okušanja v Hood Burger preizkuševalnici, smo tudi tej uganki prišli do dna! Osnova naše “Big Hood Sauce” omake je gorčica z dodatnimi skrivnimi sestavinami, ki naredijo ta burger tako domač.

KDAJ IN KJE?

Big Hood Burger bo v vseh naših poslovalnicah (Vič, BTC, Nazorjeva ulica - Ljubljana, Prešernova ulica - Celje) na voljo od 4. do 15. septembra!

Se vam že kaj cedijo sline?