Hallo oktober, hallo Hoodtober Fest!

Vsak izgovor je dober, da se malce poveselimo, kaj dobrega pojemo, kakšno rečemo in nekajkrat trčimo s kozarci! Oktoberfest je eden od ta dobrih razlogov, zato smo delček njega ponovno pripeljali tudi v naše kraje. Zapakirali smo ga, kako nenavadno za nas, v edinstven burger, ki ga imenujemo Der Würstmeister in je enostavno “fantastisch”!

Prihaja Big Hood

Konec poletja bomo v Hoodu zavrteli čas nazaj. Na meni prihaja naša verzija ikone, s katero je burger postal globalna jed in ki jo obožujejo v več kot sto državah po svetu. Ekonomisti ga uporabljajo celo za merjenje kupne moči v posameznih državah. Drage dame in gospodje, v našo deželo prihaja kralj vseh burgerjev, Big Hood. Ampak boljši.

Državno prvenstvo Basket 3x3 in Hood Burger

V Hood Burgerju so nam pomembne tri stvari: kulinarika, ulična kultura in dobri odnosi. Slednje še posebej razširjamo v dobrodelne aktivnosti, ki jih vsako leto pripravljamo skupaj z našimi zvestimi sledilci. Dejstvo je, da skupaj zmoremo več. Letos smo postavili še en nov steber našim vrednotam, in to je šport. Natančneje Basket 3x3.

Celje, ste za malo piščanca?

Marsikje po svetu ocvrt piščanec velja za tradicionalno hrano. Čeprav gre za preprosto sestavino, pa smo pri Hood Burgerju njegovo pripravo, zavoljo odličnosti, malenkost zakomplicirali. Najraje imamo ocvrtega in takšnega smo si tudi zamislili. Sočnega, a hrustljavega! Prepričani smo namreč, da je ocvrt piščanec lahko tudi kulinarični presežek!

El Gringo

Klin se s klinom zbija - ta pregovor velja verjetno po vsem svetu. V krajih, kjer je najbolj vroče, se proti vročini borijo z vročino! Pa smo si rekli, zakaj se ne bi poslužili starodavnih metod in se z vročino spopadli s pomočjo pikantnih čilijev, ki s svojo magičnostjo tako lepo naravno uravnavajo našo telesno temperaturo. 

Hood Kahuna

Prihaja burger, za katerega ne potrebujemo veliko besed. Ta burger vam (in nam) ne da miru. Gre za najbolj odštekanega iz Hoodovih vrst, njegov glavni atribut, poleg 100% slovenske govedine, pa je popečen ananas. Kombinacija, ki jo je marsikdo imel za noro, ko pa jo je poizkusil, jo je imel za še bolj noro. Noro dobro!

Celjska otvoritev

V sredo, 24. aprila, smo na Prešernovi 10 v Celju, v naši prvi izven -jubljanski poslovalnici, odprli vrata. Ne samo to. Pritrdili smo zadnje vijake, namestili žarnice in napise, preverili delovanje pipe za pivo in seveda slavnostno prerezali rdeč trak na vhodnih vratih.

Ulični koncert - Celje

Pred parimi tedni smo na stežaj odprli vrata naše prve ne-ljubljanske poslovalnice, v petek, 17. maja pa bo nastopil dan, ko se bomo spoznali še pobližje. Poleg odličnih burgerjev, piva in dobre družbe, bomo večer popestrili še s koncertom v živo.

Fatboy Slim

To je burger, ki je pokopal samega kralja. S to razliko, da mu je Elvis dodal še banano. Zakaj smo izpustili banano? Ne bi šli v detajle… No, naš je res epski. Nenavadna kombinacija sočne 100% govedine, arašidov in slanine je zadetek v polno. Ko ga boste jedli, vam bo šla po glavi Can’t Help Falling In Love, ko ga boste pokončali, pa vam zna odmevati Always On My Mind.

Naslednja postaja: Celje

Celje, mi prihajamo! V bistvu smo že tam! Na Prešernovi 10 že nekaj mesecev prenavljamo in sestavljamo. Po dobrih šestih letih uspešnega delovanja na treh lokacijah v prestolnici je bil skrajni čas, da Hood Burger duh zaživi še izven ljubljanske kotline. Iskali smo urbano okolje, kjer ne manjka odprtih ljudi, ki vedo, kaj je dobra hrana.

V ring se vrača BALBO

Legenda pravi, da je Balbo, nekoč znan kot Rocky Balboa, svoje ime spremenil po dolgem mailu, polnem zapletenih angleških besed, ki ga je prejel s strani pravnikov MGM-a. Težko se je poslovil od svojega imena, ki mu nesporno paše in ga najbolj odraža, a pravila so za vse enaka.

Go Vegi!

Drži, da so bili vegetarijanci in vegani vsa ta leta pri nas precej prikrajšani. Uradne vegetarijanske ponudbe doslej sploh nismo imeli oziroma ni dosegala omembe vredne ravni, priznamo. Z nekaj improvizacije smo sicer nasitili tudi vegetarijanca, a se pri tem zatekali k zasilnim izhodom in se v resnici nismo imeli s čim zares pohvalit. Do sedaj!


John Goat

Kozji sir je vsekakor adut tega burgerja ampak to še zdaleč ni vse. Naša klasična kombinacija polpeta iz 100% slovenske pašne govedine in krompirjeve bombetke, je dobila zanimivo družbo. To je chutney iz gorčičnih semen, jabolk in brusnic. A pomembne niso samo njegove sestavine, temveč tudi premišljen način priprave.