Državno prvenstvo Basket 3x3 in Hood Burger

V Hood Burgerju so nam pomembne tri stvari: kulinarika, ulična kultura in dobri odnosi. Slednje še posebej razširjamo v dobrodelne aktivnosti, ki jih vsako leto pripravljamo skupaj z našimi zvestimi sledilci. Dejstvo je, da skupaj zmoremo več.

Letos smo postavili še en nov steber našim vrednotam, in to je šport. Natančneje Basket 3x3.
V Hood Burgerju smo zelo veseli in ponosni, da smo partnerji državnega prvenstva v ulični košarki 3x3. Naša ustanovitelja, Til Pleterski in Klemen Ptičak, sta se prvič, pri svojih 10 letih, spoznala prav zaradi košarke, ki sta jo skupaj trenirala pri KK Olimpija. Tam sta prevzela vrednote, kot je telesna dejavnost in, najpomembnejše, timski duh. To so vrednote, ki sta jih prenesla tudi v Hood Burger, kjer jih zelo močno podpiramo.

Svet se spreminja in z njim tudi naše vsakodnevne navade. Tehnologija nas je spremenila do te mere, da je danes veliko bolj pomembno biti aktiven na spletnih družbenih omrežjih, prave odnose zanemarjamo in svet v katerem živimo pa nas vse bolj frustrira. Bolj, ko smo odvisni od tehnologije, bolj so prazna naša igrišča pred šolami in stanovanjskimi naselji.

V Hood Burgerju želimo ta problem vsaj malo ozavestiti in pomagati, da se šport vrne na ulice, navdušiti tudi najmlajše ter njihove starše in promovirati, da je šport pomembna vrednota za razvoj.

S tem namenom smo postali partner letošnjega državnega prvenstva v Basket 3x3, ki je potekal po celi Sloveniji od meseca maja dalje in bo svoj zaključek doživel v vikendu od 16. do 18. avgusta. Skupaj z ostalimi partnerji smo prispevali finančna sredstva, da se ta turnir odvije na kar se da visokem nivoju in z tako pripomoremo k dodatni promociji uličnega športa.

ZA OBNOVO MESTNIH IGRIŠČ

Tekmovanja so se dogajala v Ajdovščini, Novem Mestu, Ptuju, Velenju in Ljubljani. Naše sodelovanje smo podprli tudi s kolesom sreče, ki smo ga postavili na vsa omenjena prizorišča. Gledalci in udeleženci turnirja so lahko z nekaj sreče priigrali darilni bon, hkrati pa je vsako vrtenje kolesa sreče prineslo 3€ tamkajšnji občini za obnovo javnih igrišč.

Tako smo po 1000 € zbrali v občini Ajdovščina, Novo Mesto in Ptuj, v Velenju pa 850 €. Za Ljubljanska igrišča bomo sredstva izbirali na zaključku turnirja.

3x3_LJCH.jpg

NAGRADNA IGRA - ZADENI LEVO IN DESNO

Da boste začutili košarkarsko 3x3 mrzlico, pa smo za vas pripravili eno hudo nagradno igro. Glavna nagrada, oziroma kar 4, so par legendarnih Nike Air Force 1, katerim je Hood Burger privdih dodal grafitar, tetovator in umetnik Teo Ivančič. Kako do nje? Na vsaki od lokacij boste ob nakupu prejeli letak za nagradno igro. Vaša naloga ni težka - pravilno ga izpolnite in oddajte v škatlo s supergami.

Na vsaki od naših Hood Burger lokacij bomo izžrebali po enega zmagovalca, ki bo prejel par unikatnih najkic. Levo IN desno!

Žrebanje bo 22. avgusta, mi pa upamo, da se vidimo že prej v Ljubljani na državnem prvenstvu Basket 3x3!

DSC_0468-9.jpg
verzija-1.jpg
verzija-2.jpg
detail-1.jpg
detail-2.jpg

Pogoje o nagradni igri lahko preberete tukaj

Celje, ste za malo piščanca?

Marsikje po svetu ocvrt piščanec velja za tradicionalno hrano. Čeprav gre za preprosto sestavino, pa smo pri Hood Burgerju njegovo pripravo, zavoljo odličnosti, malenkost zakomplicirali. Najraje imamo ocvrtega in takšnega smo si tudi zamislili. Sočnega, a hrustljavega! Prepričani smo namreč, da je ocvrt piščanec lahko tudi kulinarični presežek!

El Gringo

Klin se s klinom zbija - ta pregovor velja verjetno po vsem svetu. V krajih, kjer je najbolj vroče, se proti vročini borijo z vročino! Pa smo si rekli, zakaj se ne bi poslužili starodavnih metod in se z vročino spopadli s pomočjo pikantnih čilijev, ki s svojo magičnostjo tako lepo naravno uravnavajo našo telesno temperaturo. 

Hood Kahuna

Prihaja burger, za katerega ne potrebujemo veliko besed. Ta burger vam (in nam) ne da miru. Gre za najbolj odštekanega iz Hoodovih vrst, njegov glavni atribut, poleg 100% slovenske govedine, pa je popečen ananas. Kombinacija, ki jo je marsikdo imel za noro, ko pa jo je poizkusil, jo je imel za še bolj noro. Noro dobro!

Celjska otvoritev

V sredo, 24. aprila, smo na Prešernovi 10 v Celju, v naši prvi izven -jubljanski poslovalnici, odprli vrata. Ne samo to. Pritrdili smo zadnje vijake, namestili žarnice in napise, preverili delovanje pipe za pivo in seveda slavnostno prerezali rdeč trak na vhodnih vratih.

Ulični koncert - Celje

Pred parimi tedni smo na stežaj odprli vrata naše prve ne-ljubljanske poslovalnice, v petek, 17. maja pa bo nastopil dan, ko se bomo spoznali še pobližje. Poleg odličnih burgerjev, piva in dobre družbe, bomo večer popestrili še s koncertom v živo.

Fatboy Slim

To je burger, ki je pokopal samega kralja. S to razliko, da mu je Elvis dodal še banano. Zakaj smo izpustili banano? Ne bi šli v detajle… No, naš je res epski. Nenavadna kombinacija sočne 100% govedine, arašidov in slanine je zadetek v polno. Ko ga boste jedli, vam bo šla po glavi Can’t Help Falling In Love, ko ga boste pokončali, pa vam zna odmevati Always On My Mind.

Naslednja postaja: Celje

Celje, mi prihajamo! V bistvu smo že tam! Na Prešernovi 10 že nekaj mesecev prenavljamo in sestavljamo. Po dobrih šestih letih uspešnega delovanja na treh lokacijah v prestolnici je bil skrajni čas, da Hood Burger duh zaživi še izven ljubljanske kotline. Iskali smo urbano okolje, kjer ne manjka odprtih ljudi, ki vedo, kaj je dobra hrana.

V ring se vrača BALBO

Legenda pravi, da je Balbo, nekoč znan kot Rocky Balboa, svoje ime spremenil po dolgem mailu, polnem zapletenih angleških besed, ki ga je prejel s strani pravnikov MGM-a. Težko se je poslovil od svojega imena, ki mu nesporno paše in ga najbolj odraža, a pravila so za vse enaka.

Go Vegi!

Drži, da so bili vegetarijanci in vegani vsa ta leta pri nas precej prikrajšani. Uradne vegetarijanske ponudbe doslej sploh nismo imeli oziroma ni dosegala omembe vredne ravni, priznamo. Z nekaj improvizacije smo sicer nasitili tudi vegetarijanca, a se pri tem zatekali k zasilnim izhodom in se v resnici nismo imeli s čim zares pohvalit. Do sedaj!


John Goat

Kozji sir je vsekakor adut tega burgerja ampak to še zdaleč ni vse. Naša klasična kombinacija polpeta iz 100% slovenske pašne govedine in krompirjeve bombetke, je dobila zanimivo družbo. To je chutney iz gorčičnih semen, jabolk in brusnic. A pomembne niso samo njegove sestavine, temveč tudi premišljen način priprave.

The Duke 2

Eno leto je minilo in mošt spet se bo spremenil v vino! Martinova pojedina pa v burger! 
Med sredo, 7. in nedeljo, 11. novembrom imamo v Hood Burger-ju ponovno dober izgovor, da uživamo v novi dimenziji ulične kulinarike in v dobri družbi nazdravimo s kozarcem rdečega (lahko pa tudi belega)!