The Big Game

Nekaj časa je trajalo pa vendar nam je narediti burger, ki bo navdušil tiste jedce, ki se bolj nagibajo k rastlinskim sestavinam hkrati pa doživeli greha vredno izkušnjo, ki ti ga da samo "ta prav" burger. 100% rastlinski in 100% burger izkušnja in 100% narejen v naši kuhinji.

[Street Life] 10. rojstni dan Hood Burger-ja in koncert s St. Louis bandom

VELIKI HOOD BURGER KONCERT ZA 10. OBLETNICO

Drage prijateljice in prijatelji, v Ljubljano se vrača legendarni band St. Louis iz Beograda. V sredo 21.9.2022 bomo proslavljali v družbi odličnega glasbenega performansa, dobrimi burgerji in pivom v naši restavraciji na Viču!

St. Louis band velja za enega najbolj priljubljenih klubskih bendov na območju bivše YU. Zasedba se je združila leta 2008 pod glavnim vokalistom Markom Stojanovićem, sinom legendarnega Ljubiše Stojanoviča (Louisa). Repertoar benda je sestavljen iz znanih singlov odigranih v malo drugačnem aranžmaju in specifični izvedbi. Bend se poigrava z mešanjem zvokov funka, reaggeja, latina in balkan beata v pravi urbani street sceni. Videli in slišali boste mojstrske vibracije kitare, basov, bobnov, tolkal, trobent orglic itd. skratka vse živo!

Glasbeni spektakel, ki si vsekakor zasluži označbo v vašem koledarčku.

TRESOČI GLAS IN ŠTANT

Pred desetimi leti, natančno Avgusta, sta se pred Sax pubom pojavila dva fanteta s predpasnikom, litoželeznim žarom in tresočim glasom. Nihče ni vedel kaj se dogaja. Izgledalo je, kot Sax pubova dodatna ponudba šanku v času Trfesta, ki se je odvijal tistega meseca v Trnovem.

Turobno obdobje zaradi že nekaj let trajajoče gospodrske krize še ni pošlo. Brezpolesnost je naraščala, podjetja so zapirala poslovanja, banke so imele gromozanske luknje. Vse novice in poročila so kazale na to, da tiste more nikakor ne bo konec. Nič se ne da, nič se ne izplača.

Til Pleterski in Klemen Ptičak nisva bila takega mnenja. Pol leta pred tem sva se zaprla v kuhinjo in se lotila razvijanja recepta za burger, ki ga slovenski prostor še ni okusil. Domače krompirjeve bombetke, doma narejeni polpeti z izbranih kosov govedine, doma narejena omaka, cheddar sir, solata in paradižnik s tržnice. Drage prijateljice in prijatelji, z nič več kot 500€ v žepu, sva začela Hood Burger zgodbo.

Ni trajalo dolgo, ko sva bila priča znanemu slovenskemu pregovoru, “dober glas seže v deveto vas!” Dva tedna po najinem začetku ni bilo več samo mimoidočih. Prihajali so ljudje iz širšega ljubljanskega območja. To nama je vlilo veliko poživljujoče energije in zagona za nadaljevanje projekta.

V osnovi je šlo za testiranje recepta. Pred verzijo, ki sva jo predstavila na dvorišču Sax Puba sva kar nekaj različic poskusila v družbi domačih. Na domače se ni preveč dobro zanašati. Vzpodbudne besede družine in prijateljev je bilo potrebno testirati še v resničnem svetu. Recept je očitno uspel!

Spomini na ta čas so še danes zelo živi. Navdušenje strank je bilo nepopisno, najini občutki ob njihovem navdušenju pa delovali kot preroški. Avgusta 2012 sva začutila, kaj je najino poslanstvo. Življenska pot je bila začrtana, smer določena ni bilo več prostora za neumnosti. Hood Burger je leta 2012 postal resničnost!

 Burger in pivo revolucija

Tisti, ki ste bolj vpeti v kulinarično sceno pri nas se zagotovo spominjate velikega booma, kot gobe po dežju, novih burger ponudb. Praktično vsak lokal je nenadoma imel na meniju tudi svojo verzijo burgerja. Kolesje se je vrtelo in tako smo leto kasnej tudi dobili čudovit event, Pivo & Burger fest, ki je 2x na leto poskrbel za širjenje kulinaričnih burger obzorij.

S pivom ni bilo dosti drugače. Pivovarna Bevog je na zelo podoben način kot Hood Burger štartala svojo craft zgodbo. Prav zaradi njih so mnogi postali domači varilci spet drugi so postavili svoje kraft pivovarne.

Slovenska kulinarična scena je v zadnjih desetih letih doživela resničen preporod in za to se zahvaljujemo vsem kreativnim kuharjem, natakarjem in vsem, ki so vpeti v panogo gostinstva in navsezadnje tudi turizma.

Hvala vsem našim sodelavcem, strankam in partnerjem

Veliko sodelavcev in sodelavk je imelo možnost soustvarjat to zgodbo. Vsem se iskreno zahvaljujeva. Še posebej se želiva zahvaliti tistim, ki pri nas vstrajate že zelo dolgo. Nekateri že od samega začetka. Iz dveh članov smo zrasli v podjetje z več kot 50 člansko ekipo in navsezadnje je odgovornost celotnega kolektiva, da ustvarimo čim boljše pogoje za delo in pozitivno klimo. Trenutni turboletni časi na trgu dela te izzive močno otežuje. Post pandemični čas je delo in odnos do dela obrnilo na glavo. Kljub temu moramo ohranjati pozitivno energijo in slediti zastavljenim ciljem.

Druga posebna zahvala gre tebi draga stranka! Brez tebe tudi nas ne bi bilo. Ta odnos mora vsekakor biti vzajemen saj deluje po princimu daj dam. Zato se ti zahvajujemo v imenu celotnega kolektiva za vse tiste trenutke, ko Hood Burger ni bil točno to kar si v tistem momentu pričakoval. Zahvaljujemo se za razumevanje, da se zgodi, da imamo včasih težavo s krompirčkom in da moramo ponuditi drugače narezanega zaradi, da včasih naredimo napako, da včasih pozabimo kakšen artikel v vrečko za sabo, da včasih nismo spekli meso medium ampak well done, da včasih česa zmanjka, da nam včasih ne dela online order aplikacija. Skratka da nismo vedno 100%. To je del življenja. Navsezadnje smo ljudje in motiti se je človeško.

Tretja zahvala gre našim poslovnim partnerjem, ki se po najboljših močeh trudijo biti zadovoljiti naše visoka pričakovanja, da skupaj rastejo z nami, da se tudi skupaj učimo in razvijamo to skupno pot v prihodnost.

V sredo 21.9. Praznujemo

Poiščite svoje najlepše plesne čevlje in najširši nasmeh. Beograjčani so s svojim izjemnim glasbenim šovom že nekajkrat pričarali spektakularno vzdušje, zato lahko mirno rečemo, da se obeta zares dober žur.

Pridite v sredo 21.9.2022 na Vič, začnemo ob 19h, špilamo do 22h.

Gremo gremo gremooo!