[Street Party] The Bitch Boys Live

Drage prijateljice in prijatelji, Vstopili smo v našo pozabljeno garažo in se s težavo prebijali skozi odejo pajčevin in prahu! Iskali smo naš glasbeni oder.

Po dveh dolgih letih smo ga spet našli! V Hooda se vrača “Muzika v Živo Hood Burger in Pivo!” Sreda 25.maj na Viču!

SURF ROCK LIVE

Skupina Bitch Boys je na slovenski rockerski sceni prisotna že skoraj15. let in je prvi slovenski surf rock band, ki se je odzval na surf revival, ki ga je sprožil soundtrack Tarantinovega »Pulp Fictiona« (Šund) sredi devetdesetih.

V tem času so pionirji slovenskega surfa izdali štiri albume, posneli dva videospota in se s svojimi skladbami uvrstili na nešteto kompilacij, ki so bile izdane tako doma kot v tujini.

Tujina je Bitch Boys še posebej lepo sprejela. Pipeline Magazine je njihov prvi album »... In Heat« proglasil za najboljši sodobni surf rock album. Posledično so naslednja dva »Behind the Hound Dog Walls« in »Ride the First Wave« izdali pri ameriški založbi Golly Gee.

Albuma sta bila pospremljena z vrhunskimi recenzijami. Skupina se je publiki uspešno predstavila tudi s koncerti, ki so sledili v Ameriki in Evropi, kjer so se predstavili na vseh evropskih instro-surf festivalih.

Fantje so se udejstvovali tudi v filmih in na odrskih deskah.
Sodelovali so pri snemanju in soustvarjanju dokumentarca "Sound of the surf", napisali glasbo za soundtrack dokumentarca o zgodovini slovenskega stripa "Ko Črte Govorijo", priredili glasbo za muzikal Briljantina in za TV in odrsko različico Kekca, njihovo glasbo pa je v svojem filmu "Izhod" uporabil režiser Dejan Babosek. Bitch Boys trenutno snemajo svoj 5. in 6. avtorski album, ki bosta uradno izšla 2022 in 2023.

Pred, med in po koncertu

Da med uživanem hladnega piva ne bi bilo tišince bo za muziko pred med in po koncertu skrbel stara sablja DJ Martin 13.
Glasbeni navdušenec, ki svojo ljubezen do rock'n'rolla in rockabillyja širi že več kot petnajst let. V tem času je gostoval na različnih glasbenih festivalih, doma in v tujini. Med najbolj odmevnimi so prav gotovo Easter Rumble v dunajski Areni, Dolce Vita v Rovinju, slovenska Rockin' Riviera, avstrijski Rollin' Dudes in ljubljanski Sweet Swing Festival.

Prepoznavnost si je začel pridobivati kot D.J. pri "vdoru" plesnega swinga v Sloveniji in sčasoma postal v njej najprepoznavnejše ime tako imenovane "vintage" glasbe v katero lahko uvrstimo rhythm & blues, rockabilly, rock & roll, soul, garage rock in še marsikaj drugega.

Nad rock 'n' roll glasbo se je navdušil že kot otrok, v neustavljivo brskanje po njej pa ga je dokončno pahnila knjiga »Zgodovina Rock Glasbe v Stripu«. Z njo je začel sistematično odkrivati imena kot so Jerry Lee Lewis, Gene Vincent, Fats Domino in seveda Elvis ter začel raziskovati njihov korenine, ki so bile zasidrane globoko v bluesu in rhythm 'n' bluesu.

Vabljeni!

25. maj @19:30 Hood Burger Vič