[Special Edition] The Cuban Sandwich

cuba-1.jpg

Ikona svetovne street food scene Anthony Bourdain je že leta nazaj povedal, da je bil delavski razred ključni igralec za razvoj ulične kulinarike po svetu. Težki pogoji za delo, kulturna raznolikost in geografske danosti so najboljši recept za spodbujanje inovativnosti. Tudi v kulinariki!

Dragi prijatelji na menu se vrača The Cuban sandwich. Ikona floridske ulične scene, ki je rezultat kubanske, ameriške, nemške in italjanske mentalitete.

Na Floridi je bila nekoč močna tobačna industrija, kjer so svoje rokodelsko znanje izvajali priseljenci iz Kube. V upanju na boljše življenje so s seboj prinesli tudi delček svoje kulture in kulinarike. V tovarnah so delali tudi drugi priseljenci, s katerimi so prepletli okuse in tako je v času vrhunca ameriške tobačne industrije nastal eden najbolj znanih sendvičev na svetu.

Kubanci so znani po dobrih cigarah, odličnem rumu, salsi in vrhunski počasi pečeni svinjini. Slednji smo se tudi mi zelo posvetili. 24ur smo jo marinirali v marinadi iz pomaranče, limete, česna, origana, kumin, popra, paprike... nato pa smo jo dali v pečico na 140°C za 5 ur. Pujsek seveda ne bo osamljen. V družbi italijanskega kuhanega pršuta, kislih kumaric, gorčice in cheddar sira je zavit v našo podolgovato štručko, popečeno in z maslom namazano. Za piko na i sendvič pokapljamo še s svežo omako iz mete, pomaranče in limone. Kruh je z obeh strani popečen, da fino zahrusta.

Potovanje na Kubo je danes precej zapleten projekt, obisk Hood Burger postojanke pa ravno nasprotno!

The Cuban bo na voljo v vseh naših postojankah v Ljubljani in Celju od 18. do 28. avgusta, pravtako ga lahko naročite preko naše spletne aplikacije order.hoodburger.si in ali pa vam ga dostavili kar na dom preko ehrana.si in glovo.

Gremo gremo gremooo!

[Special Edition] Fatboy Slim

FATBOY-slim-mailchimp-2.jpg

Vrača se Debeli Suhi fant!

Verjetno je malo stvari bolj ameriških kot je to arašidovo maslo. Slednjega je kralj rock n rolla, Elvis Presley, jedel vsak dan za zajtrk. No ja, temu je dodal še toast s slanino, sir in banano. Sodobni nutricionisti ga celo priporočajo za hujšanje, seveda ob prilagojeni dieti. To zadnje Elvis Presley, brez dvoma ni imel.
Mi tudi ne!

Za kaj gre?

Nenavadna kombinacija sočne 100% govedine, arašidov in slanine je zadetek v polno. Ko ga boste jedli, vam bo šla po glavi Can’t Help Falling In Love, ko ga boste pokončali, pa vam zna odmevati Always On My Mind.

Burger, ki že ob pogledu na sestavine marsikomu dvigne obrv. Fatboy Slim ni takšen kot drugi. Osnova je sicer ista, prelomna pa je omaka, ki jo pripravimo iz Rok's Peanut Butter, majoneze in cvetličnega medu. Zjutraj zmleta Govedina (pri nas uporabljamo samo govedino Charolais in Limousin) se kot pri Classic burgerju druži s starim znancem čedarjem, dodamo pa ji še tri rezine hrustljave kraške pancete. Za piko na i smo Fatboy Slimu dodali še par, v tem primeru, obveznih kumaric. Te dodajo element hrustljavosti, kislina pa uravnoteži okuse, da se vse skupaj zdi kot vožnja v Cadillacu. 

Kdaj in kje?

Ljubitelji kulinarike so nanj komaj čakali, ne dvomimo pa, da se boste v njega zaljubili tudi tisti, ki ga boste prvič ujeli med 12. in 22. majem. Predno zagrizete vanj, pa ne pozabite, ogrejte si boke in gležnje. 

Fatboy Slim je Now Or Never in Right Here, Right Now. Samo med 12. in 22. majem v vseh naših poslovalnicah. Lahko si ga privoščite tudi z dostavo iz www.ehrana.si ali prednaročilo order.hoodburger.si

Vabljeni, da poskusite ta ultra ameriški tip burgerja, ki vas, obljubimo, ne bo pustil ravnodušne!

Gremo gremo gremoooo 

[Special Edition] Billy Bob Bacon

BillyBobBacon-1.jpg

Drage dame in gospodje, dovolj imamo čakanja, barbeque sezona je uradno odprta!

SRCE ZDA

Jug ZDA ima v ameriški kulturi posebno mesto. Ljubijo orožje in pick-up tovornjake a po drugi strani imajo tudi eno najbolj raznoliko kulturo, saj se na tem območju zgodovinsko prepletajo razredni boji med belci in temnopoltimi. Takšen miks kultur prinaša tudi ogromno čudovitih stvari. Verjetno si ne bi znali predstavljati sveta brez imen kot so Ray Charles, James Browna, Elvis Presley, Aretha Franklin, Johnny Cash, in seznam se kar ne bi ustavil. Ljudje s tistih koncev so čustveni in znajo uživati v življenju.

SOUTHERN STYLE BURGER

Sezona piknikov se tam namreč nikoli ne konča. Znanje o pripravi mesa na žaru so na tem koncu sveta ponesli do drugega nivoja in preživljanje prostega časa na domačem vrtu ne mine brez dima, ki se kadi iz njihovega žara in ker vaja dela mojstra, lahko rečemo, da so BBQ popoldneve izpopolnili do potankosti. Njihov "southern style grill" temelji na dobrem mesu, vrhunski pripravi in posebnih BBQ omakah z domačimi, skrivnimi recepturami, ki imajo eno samo nalogo - razvedriti brbončice jedcev.

NAŠA DOMAČA BEERBQ OMAKA

BILLY-BOB-BACON-WEB.jpg

V Hood Burgerju našo BBQ omako delamo s svojim avtorskim podpisom in prav to je glavna posebnost našega povratnika. Namesto klasične, industrijske BBQ omake, kakršno lahko najdete na eksotičnem oddelku vaše najljubše trgovine, se mi te omake lotevamo čisto po svoje. Ure in ure v naši delavnici okusov so se obrestovale. Naredili smo svojo skrivno BeerBQ omako iz kečapa, piva OND pivovarne Bevog in kombinacije skrivnih začimb. V njej najdete tudi prekajeno špansko papriko, točnega recepta pa seveda ne bomo izdali.

KAKO GA NAREDIMO?

Billy Bob Bacon burger naredimo iz Hood Burgerjeve krompirjeve bombice, ki jo popečemo na maslu, vanjo položimo polpeto iz 100% slovenske pašne govedine, na kateri smo prej stopili sir cheddar. Zraven popečemo še kraško panceto, dodamo rezino ali dve sočnega paradižnika in vse skupaj zaključimo z domačo ameriško apple slaw solato, ki močnim, dimljenim BBQ okusom doda svežino. Solatka vsebuje tanko narezano zelje, korenje in jabolka, začinimo pa jo z majonezno-gorčično omako, ki jo prav tako pripravljamo sami.

KDAJ IN KJE?

Dozo ameriškega juga si lahko privoščite med 14. in 24. aprilom v vseh Hood Burger poslovalnicah v Ljubljani in Celju. Lahko se oglasite osebno ali pa naročite v naprej preko naše online order aplikacije, lahko pa si tudi naročite dostavo preko ehrana.si

"A man's gotta do what a man's gotta do!"

Gremo, gremo gremooo!

DSC_0180.jpg

Kako do Hooda v teh časih?

Drage prijateljice in prijatelji, 

Borba za zajezitev virusa se nadaljuje tudi v jeseni. Nove uredbe in nova pravila igre pa zahtevajo od nas nekaj več kreativnosti pri našem vsakodnevnem delovanju. 

V Hoodu tudi v teh časih ostajamo optimistični. Z vso ekipo se trudimo po svojih najboljših močeh, da boste lahko še naprej uživali v naših burgerjih, vegi burgerjih, steak sendvičih, krompirčku, solatki, ocvrtemu piščancu in osvežilnih pijačah in pivu.
Dober obrok v dnevu lahko vedno pričara nasmeh na obrazu.   

005-042__T_00374-hood_burger-(c)mitja_kobal.jpg


Naročite lahko na tri načine:

  1. Se oglasite v restavraciji, naročite in vzamete za sabo (urnik spodaj)

  2. Naročite v naprej preko našega portala order.hoodburger.si

  3. Si naročite dostavo na izbrani naslov preko portala www.ehrana.si/hoodburger


PE NAZORJEVA - LJ CENTER -

Nazorjeva ulica 4, Ljubljana
Od ponedeljka do sobote: 11h - 20h
 

PE VIČ - Jamova 105, Ljubljana

Od ponedeljka do petka: 10h - 20h
Sobote: 11h - 21h
 

PE BTC - Francoska ulica (nasproti Big Bang), Ljubljana 

Od ponedeljka do petka: 10h - 20h
Sobote: 11h - 21h
 

PE CELJE - Prešernova 10, Celje 

Od ponedeljka do sobote: 11h - 20h

069-077__T_01959-hood_burger-(c)mitja_kobal.jpg

[Special Edition] The Cuban

[Special Edition] The Cuban

Ikona svetovne street food scene Anthony Bourdain je že leta nazaj povedal, da je bil delavski razred ključni igralec za razvoj ulične kulinarike po svetu. Težki pogoji za delo, kulturna raznolikost in geografske danosti so najboljši recept za spodbujanje inovativnosti. Prihaja The Cuban!