[Street Party] The Jackpots

Muzika v Živo

Po zadnjem fantastičnem koncertu na prostem s Prismojenimi profesorji bluesa, smo v Hoodu že pripravljeni na novo epizodo poletnih glasbenih vibracij! Tokrat pridejo na oder The Jackpots!

The Jackpots je novonastala šest članska zasedba glasbenikov, ki igrajo jump blues in swing glasbo. Sestavljajo jo izkušeni glasbeniki zasedb, ki so svoje glasbene spretnosti dodali skupinam Vitezi Ritma, EightBomb in Smooth Band. To so: vokalist Klemen Finkšt (vokal),  pianist Jean Markič, saksofonist Kristjan Stibilj, kontrabasist Matevž Perovšek, kitarist Blaž Završnik in bobnar Luka Venek.

Glasbeni žanri, ki se jih lotevajo so jump blues, rhythm & blues, boogie woogie in rock ‘n’ roll,  s sodobno interpretacijo kjer so med koncertom tudi z mislimi na plesalce s katerim so neločljivo povezani. Tako lahko slišite npr. skladbe Johna Leeja Hookerja, Carla Perkinsa, Little Richarda, Wynonieja Harrisa, Roya Browna, Jerryja Leeja Lewisa, Big Joea Turnerja in celo Elvisa Presleya.

Pred, med in po nastopu

Da bomo v slogu počakali na koncert, nam bo ambient obarval stara sablja DJ Martin 13.

Glasbeni navdušenec DJ Martin13 svojo ljubezen do rock'n'rolla in rockabillyja širi že več kot petnajst let. V tem času je gostoval na različnih glasbenih festivalih, doma in v tujini. Med najbolj odmevnimi so prav gotovo Easter Rumble v dunajski Areni, Dolce Vita v Rovinju, slovenska Rockin' Riviera, avstrijski Rollin' Dudes in ljubljanski Sweet Swing Festival.

Prepoznavnost si je začel pridobivati kot D.J. pri "vdoru" plesnega swinga v Sloveniji in sčasoma postal v njej najprepoznavnejše ime tako imenovane "vintage" glasbe v katero lahko uvrstimo rhythm & blues, rockabilly, rock & roll, soul, garage rock in še marsikaj drugega.

Nad rock 'n' roll glasbo se je navdušil že kot otrok, v neustavljivo brskanje po njej pa ga je dokončno pahnila knjiga »Zgodovina Rock Glasbe v Stripu«. Z njo je začel sistematično odkrivati imena kot so Jerry Lee Lewis, Gene  Vincent, Fats Domino in seveda Elvis ter začel raziskovati njihov korenine, ki so bile zasidrane globoko v bluesu in rhythm 'n' bluesu.

Vabljeni v sredo 20.7. v Hood Burger Vič!