[Special Edition] Balbo

Ding Ding Ding!

Dragi prijatelji in prijateljice, v ring se vrača Balbo!

Letošnje leto obeta več pozitive. Verjamemo, da gre epidemija proti koncu, verjamemo tudi, da se bomo kmalu bolj ležerno gibali naokoli, upamo tudi, da bomo letos spet lahko organizirali kakšen koncert. Letos bo namreč Hood Burger praznoval 10. obletnico!

Balbo, naš tradicionalni novoletni junak, je tudi letos januarja na meniju.

Kdo sploh je Balbo in kaj počne, kadar ni v ringu? Rodil se je nekje na meji med Italijo in Švico in baje ima daljnega strica iz levega kolena, ki prihaja iz Uruguvaja, sicer pa trenira in živi v ZDA. Zelo rad ima gobe, zato v prostem času naš šampijon na svojem domačem vrtu, verjeli ali ne, ljubiteljsko goji šampinjone.
Balbov instinkt v ringu vedno znova preseneča in če na stavnicah želite staviti proti njemu, raje razmislite še enkrat.

ZA KAJ GRE?

Krompirjeva bombica vsebuje našo 100 % sočno slovensko pašno govedino, levi kroše vam bodo zadali na maslu popečeni marinirani šampinjoni popraženi s karamelizirano čebulo, za desnega bo poskrbela zajetna doza švicarskega gruyere sira. Da bo vse skupaj teklo bolj gladko, pa je tu še kanček domačega aliolija s kaprami ...

ALIOLI S KAPRAMI

To smo dodali šele lansko leto. Gre za zelo enostavno omako, pri kateri pa je pomembno pravilno razmerje sestavin.
V njej je majoneza, kanček česna in limoninega soka ter nekaj sesekljanih kaper, ki ta sicer zimski burger prav prijetno osvežijo.

ZAKAJ OKUSI DELUJEJO

Kot legendarni dvoboj “Muhammad Ali vs. Joe Frazier”, vas bo Balbo pritegnil z vznemerljivo kombinacijo stopljenega švicarskega gruyere sira, ki se nesramno in zapeljivo vleče po sočnem polpetu iz 100 % slovenske pašne govedine in naši krompirjevi bombetki. Svoje dodajo na maslu popečeni marinirani šampinjoni, zanemariti pa ne gre niti skromne popražene čebule, ki neskromno doprinese k okusu tega burgerja. Alioli s kaprami poskrbi za svežino in dodatno dimenzijo v okusu. Vsak element je ključ do njegove popolnosti in tako kot pri boksu, je tudi tukaj najpomembnejša prava kombinacija ključnih sestavin in dober tajming.

TUDI ZA VEGETARJANCE

Če dovolite, predlagamo, da poskusite tudi vegi različico Balba. Naš zelenjavni polpet iz kvinoje, bukovih ostrigarjev, orehov in graha, se odlično poda Balbotovi kombinaciji mariniranih šampinjonov, sira raclette in popražene čebule z domačo majonezo. Všeč bo tudi ljubiteljem mesa, obljubimo!

Balbo prihaja 12. januarja in bo z nami ostal do 22. januarja!

V vseh poslovalnicah. Naročite ga lahko tako, da se oglasite kar pri nas in ga vzamete s seboj, lahko naročite v naprej preko na order.hoodburger.si ali pa si naročite dostavo preko glovoapp.com

Gremo, Gremo, Gremo!