[Special Edition] The Cuban Sandwich

The Cuban Sandwich

Ikona svetovne street food scene Anthony Bourdain je že leta nazaj povedal, da je bil delavski razred ključni igralec za razvoj ulične kulinarike po celem svetu. Težki pogoji za delo, nižji dohodek, kulturna raznolikost in geografske danosti so recept, za spodbujanje inovativnosti. Tudi v kulinariki!

The Cuban Sandwich se vrača v Hooda! Ikona floridske ulične kulinarike, je miks kubanske, ameriške, nemške in italjanske mentalitete.

Izvira iz floride

Čeprav se imenuje kubanski sendvič v resnici prihaja iz Floride. Na Floridi je bila nekoč močna tobačna industrija, kjer so svoje rokodelsko znanje izvajali priseljenci iz Kube. V upanju na boljše življenje so s seboj prinesli prinseli vse kar so lahko iz svoje rodne dežele. S trebuhom za kruhom so tja prihajali tudi drugi priseljenci. Sobivanje in vsakodnevno druženje na delovnem mestu je botrovalo k izjemnemu ustvarjanju novih okusov. Tako je v času vrhunca ameriške tobačne industrije nastal eden najbolj znanih sendvičev na svetu! The Cuban Sandwich!

Za kaj gre?

Kuba je znana po dobrih cigarah, odličnem rumu, salsi in vrhunski počasi pečeni svinjini. Slednjo smo mi resno vzeli. Naredili smo marinado iz pomaranče, limete, česna, origana, kumin, popra, paprike. Svinjino smo v njej marinirali 24 ur, da se lepo napoji teh čudovitih arom. Nato smo jo dali v pečico na 140°C za 5 ur. Pujsek seveda ne bo osamljen. V družbi italijanskega kuhanega pršuta, kislih kumaric, gorčice in cheddar sira je zavit v našo podolgovato štručko, popečeno in z maslom namazano. Za piko na i sendvič pokapljamo še s svežo omako iz mete, pomaranče in limone. Kruh je z obeh strani popečen, da fino zahrusta.

Ne hodite na Kubo. Pridite na Hooda!

Kje in Kdaj?

The Cuban sandwich bo na voljo v vseh naših postojankah v Ljubljani in Celju od 20. do 30. julija, pravtako ga lahko naročite preko naše spletne aplikacije order.hoodburger.si in ali pa vam ga dostavili kar na dom z Glovo.

Gremo gremo gremooo!