[Special Edition] Hood Kahuna

HOOD KAHUNA

Verjetno ne rabimo posebej opisovati začetnega dejanja Tarantinovega filma Pulp Fiction, ko gangsterja Vincent Vega (John Travolta) in Jules Winnfield (Samuel L. Jackson) vstopita skozi vrata v stanovanje in Jules s pištolo v roki razlaga mulcem kako je burger temeljni kamen polnovrednega zajtrka!. Takrat smo tudi prvič spoznali Tarantinovo namišljeno Havajsko verigo restavracij Kahuna Burger. "Big Kahuna Burger". (link do odlomka filma) 

Tisti, ki še niste poskusili našega Hood Kahuno vam garantiramo, da je je točno to, kar boste našli pri Tarantinu. Odpuljenost, eksotičnost, dodelanost. Z veliko dozo stila in sarkazma. In po vseh teh letih Hood Kahuna še vedno trese hlače največjim mojstrom kulinarike. 


EVOLUCIJA

Leta 2017, ko smo ga prvič lanisrali, se je večina praskala po glavi. Po sestavinah bi upravičeno lahko rekli, da je namenjen raznim kulinaričnim posebnežem. Ampak to je blo leta 2017.

Danes je zgodba popolnoma drugačna. Hood Kahuna eden najbolj težko pričakovanih burgerjev, ki jih zmore naš special edition meni. Tudi krog strank se je v teh letih lepo širil kar nakazuje na to, da se med Slovenkami in Slovenci okus nadgrajuje. Hood Kahuna burger je izjemna in zelo všečna kulinarična izkušnja. Če ga še nisi poskusili ne čakaj. Naslednja šansa bo šele čez 12 mesecev!

KAKO GA NAREDIMO

Našo krompirjevo bombico in vrhunsko 100% slovensko govedino, opremimo z majonezo, ki jo obogatimo z limetinim sokom ter nekaj kapljicami ostrega Hot Sun iz Čilipipovske zbirke vročih omak. Čeprav mu Quentin še ni zaupal vloge v katerem od njegovih filmov, smo si drznili dodati še nekaj rezin popečenega kevina bacona (kraške pancete), karamelizirali rahlo pekoče jalapeñose in za piko na i na žaru popekli rezino svežega ananasa. Ja, ananasa! Za dodaten žmoht pa smo na našem mesu stopili še rezino mozzarelle sira.

SLADKO KISLI ANANAS

Vsi se spomnemo pizz z ananasom. Vedno je bila na menuju, a nihče je nikoli ni naročil. V Hoodu ni tako. Sladko-kisli ananas povzdigne zapečeno govedino na novo stopničko. Z njegovo sočno texturo se v ustih ustvari pravi splash občutkov. A nismo se ustavili tu! Naša majonezo z limeto in pekoča Hot Sun omaka povzdigne svežino, ki nam poleti zelo prija, burgerju pa smo dodali še popečeno kraško panceto, rezino topljene mozzarelle in nekaj jalapeñosev za tisti kanček ostrine, ki v vročih dnevih ne sme manjkati. In prav v tej kombinaciji se ananas preobrazi v nekaj čudovitega. Resnično, okus Hood Kahune je enostavno prečudovit!

KJE IN KDAJ

Hood Kahuna bo popestril naš menu od 8. do 18. junija v vseh naših poslovalnicah Vič, BTC, Nazorjeva in Celje.
Pravtako pa ga bo mogoče naročiti na naši spletni aplikaciji preko order.hoodburger.si in dostava na Glovo

Zacahni v koledarčku, naslednja priložnost se bo ponudila verjetno šele čez eno leto! Aloha!