[Special Edition] The Duke 2

Martinova pojedina

Drage prijateljice in prijatelji, dočakali smo jo! Letošnja je še posebej barvita saj nam je tudi vreme kar naklonjeno (vsaj do sedaj). Rumeno rdeče listje na drevesih, kostanj, gobe in najpomembnejše, iz mošta je nastalo vino!
Martinovo slavi hvaležnost ob jesenskem obilju. Tradicionalna raca, gos, puran, mlinci, zelje, jabolka bodo v naslednjih dneh krasili marsikatero mizo.
V Hoodu tudi! Na meni namreč prihaja - The Duke 2 - burger s počasi pečeno račko.

The Duke II

Gre za uglajenega gospoda, ki bo očaral tudi najbolj visokoleteče brbončice. V njem zaplešejo razkošni tradicionalni okusi tega nekoč poganskega praznika: v krompirjevi bombici je tokrat v ospredju z agrumi nadevana počasi pečena cufana račka (4 ure na 140°C). Spremljata jo gorčica v zrnih, ki s svojo ostrino napoveduje zimo, medtem, ko nas sladkoba brusnične marmelade spominja na poletje ter povzdigne okus račke. Ampak to ni vse. Rukolo smo dodali za kanček hrustljavosti, po zajetno dozo sira pa smo se obrnili k hribovcem, natančneje v Švico v kraj Gruyere. Od tam namreč prihaja znameniti sir Gruyere. Da bo vse skupaj bolj jesensko, smo račko na koncu pokapljali še s tartufovim medom.

Ob tako plemenitem burgerju se spodobi nazdraviti tudi s kapljico rujnega! Pri nas imamo goriški Merlot. Če vam vino in burger morda nista najbolj logična kombinacija pa si brez slabe vesti privoščite tudi kakšnega od naših dveh hmeljastih zvarkov - Bevogov Tak (pale ale) ali pa Tektonikov Čehur (Češki ležak). Oba lepo pobožata možgane.



Kdaj in kje?

Na voljo od 9. do 19. novembra v poslovalnicah Vič, Nazorjeva, in Celje.

Lahko tudi preskočite vrsto in si ga naročite preko naše spletne aplikacije order.hoodburger.si lahko pa vam račka prileti v vaše naročje z dostavo Glovo



Poslovalnica BTC zaprta

PS: Hood Burger poslovalnica v BTC bo še naprej zaprta saj v njej poteka prenova. Zelo verjetno je, da bomo odprli šele po 20. novembru.
Do takrat pa nas obiščite v drugih naših poslovalnicah.


In nikar ne pozabite: »Če Martinova gos po ledu plazi, po božiču navadno po blatu gazi.«