[Special edition] The Duke 2

POČASI PEČENO IN NACUFANO

Drage prijateljice in prijatelji, še eno leto je naokoli!

Klasično zgodbo o rumeno rdečih padajočih se listih z dreves bomo tokrat preskočili.
Tudi o vinu ne bomo ničesar povedali. Pišemo vam iz drugega razloga. To je The Duke 2 burger!

Čeprav je vino sigurno paradni konj v tem novembrskem obdobju se martinovo ne vrti samo okoli novega vina, temveč tudi okoli dobre kulinarike. Martinovo slavi hvaležnost ob jesenskem obilju. Saj veste - tradicionalna raca, gos, puran, mlinci, zelje, jabolka… Vsak ima svoj recept za tisto pravo martinovanje, ampak včasih je treba pogledati tudi ven iz škatle in tradicijo malo obrniti na glavo.

A ne s katerim koli burgerjem! The Duke 2 nima zaman vojvodskega naziva. Pravzaprav bi se ga spodobilo kar vikati, tako žlahten in prefinjen je.

Za kaj gre?

Gre za uglajenega gospoda, ki bo očaral tudi najbolj visokoleteče brbončice. V njem zaplešejo razkošni tradicionalni okusi tega nekoč poganskega praznika: v krompirjevi bombici je tokrat v ospredju počasi pečena cufana račka (4 ure na 140°C). Spremljata jo gorčica v zrnih, ki s svojo ostrino napoveduje zimo, medtem ko nas sladkoba brusnične marmelade spominja na poletje ter povzdigne okus račke. Ampak to ni vse. Rukolo smo dodali za kanček hrustljavosti, po zajetno dozo sira pa smo se obrnili k hribovcem, natančneje v Švico v kraj Gruyere. Od tam namreč prihaja znameniti sir Gruyere. Da bo vse skupaj bolj jesensko, smo račko na koncu pokapljali še s tartufovim medom.

Ob tako plemenitem burgerju pa se spodobi nazdraviti tudi s kapljico rujnega! Če pa vam vino in burger nista najbolj logična kombinacija pa si brez slabe vesti privoščite tudi kakšnega od naših dveh hmeljastih zvarkov.

KJE IN KDAJ?

Na voljo od 3. do 13. novembra v vseh poslovalnicah! (Vič, Nazorjeva, BTC in Celje)

Lahko tudi preskočite vrsto in si ga naročite preko naše spletne aplikacije
order.hoodburger.si ali pa ga počakate kar na vašem kavču z dostavo Glovo

In nikar ne pozabite: »Če Martinova gos po ledu plazi, po božiču navadno po blatu gazi.«