The Duke burger

The Duke Burger

Kolkor kapljic, toliko let, burger nam daj na svet živet! Živijo oj živijo…

Ni tako iz trte zvito kot bi rekli nekateri. Martinovo je pred vrati, Bog je iz mošta ustvaril vino in velika večina se nas pripravlja na eno iz med najbolj tipičnih slovenskih pojedin. Tudi v Hood-u komaj čakamo in tokrat smo ga spet pošteno (za)kuhali!

theduke-blog-1-resized.jpg

Drage prijateljice in cenjeni prijatelji, ljubitelji vrhunske kulinarike na ulični način, s ponosom predstavljamo The Duke burger!

Burger s počasi pečeno martinovo račko (pulled duck), rdečim zeljem in italjanskim sirom Asiago v družbi naše 100% govedine in krompirjeve bombice. Kwak!

theduke-blog-2-resized.jpg

Kako pečemo raco bo ostala skrivnost, lahko samo rečemo, da jo pečemo resnično dolgo časa, toliko časa, da se njeno sladko meso kar samo od sebe odstrani od kosti. Kwak!

Zgodba o siru Asiago pa sega nazaj v 10. Stoletje, ko so na območju planote Asiago (ta se nahaja na meji z Benečijo in Trentinsko - zgornjim Poadižjem) začeli lokalni sirarji proizvajati ta izjemen polmasten sir. Na tem območju je mogoče najti izredna želiščna polja, kar omogoča telicam proizvajati izredno dobro mleko.

Obstajata dve vrsti Asiaga sira, sveži Asiago (bolj mehak) in staran Asiago (trši in bolj ostrega okusa), slednji se deli še na tri kategorije staranja. Mi smo zaradi nežosti račke in naše govedine uporabili sveži Asiago saj se v The Duke burgerju bolje poveže z raco in lepše topi.

theduke-blog-4-resized.jpg

Da bo izkušnja martinovanja v Hood-u takšna, kot mora biti boste ljubitelji vina, končno prišli na svoj račun in vse skupaj poplaknili z odličim Merlot vinom iz kleti Goriških Brd ali pa z Belim Pinojem, če imate raje belo vino. Oba gresta kot ata na mamo, s Hood krompirčkom pa vse skupaj meji na totalno razgaljeno kulinarično orgijo.

Ne pozabi, od 4. do 11. novembra v vseh naših lokacijah!