Hood Macarons v sodelovanju z Atelier Karim

Hood Macarons v sodelovanju z Atelier Karim

Vedno se najde prostor še za nekaj sladkega!

Hood Burger v sodelovanju z Atelier Karim predstavlja Hood Macarons. 

Vedno se najde prostor še za nekaj sladkega, je brez dvoma za mnoge življenjski moto. Tudi v Hoodu smo podobnega mnenja, zato smo se pobondal z mojstrom Karimom in naredili Hood Macaronse. Vedno sveži v paketku po šest. Lahko jih poješ sam, še bolje pa je, če jih s kom deliš.

macarons_004.jpg
Karim_macarons_006_photo_Bostjan_Tacol.jpg

Za to izredno sexy sladico bi rekli, da izvira iz Francije, vendar zgodovina makaronsov sega daleč nazaj in začela naj bi se v Italiji že 8. stoletja po rojstvu Kristusa. Danes veljajo za francosko specialiteto in v Francijo naj bi prišli leta 1533, ko jih je za Katarino Medičejsko (Familija Mediči) delal njen osebni chef ona pa jih je bojda prinesla s seboj v Francijo, ko se je poročila z Henrikom II. Po dobrih 250-ih letih so postali famozni in to v času francoske revolucije leta 1792. Nič čudnega, le kdo se ne bi v tistih turbolentnih časih potolažil s takšnimi finimi sladkimi dobrotami?  

K sreči smo tudi v Sloveniji imeli hudo (burger) revolucijo in z njo so prišli tudi Hoodi Macaronsi, ki so dobri kot strela in, so tudi odlična priložnost za presenetiti kakšno prijateljico, prijatelja ali pa za nekoga, na katerega želiš narediti vtis. Pakirani so v fletnih zabojčkih po 6, v različnih okusih in za seboj. 

Za enkrat jih lahko dobite samo v naši restavraciji v Centru Ljubljane, na Nazorjevi 4, se pa bomo potrudili, da bodo na voljo tudi v naših enotah na Viču in BTC. 

P.S. Pa povej naprej.