Testiranje - Fried Chicken Sandwich

testing-day-7.jpg
testing-day-2.jpg
testing-day-6.jpg
testing-day-1.jpg

Til & Klemen, ustanovitelja in tudi razvijalca menujev Hood Burger sta se prvič znašla na nasprotnih bregovih.

Da bi bolje ilustrirali situacijo, moramo čas zavrteti malce nazaj. 

Tisti, ki nas poznate že od začetka, veste, da smo pred časom na menuju ponujali tudi piščanji burger. Žal smo ga morali umakniti iz menuja, ker nam je delal preveč logističnih težav. Veliko ljubiteljev našega chickna so tako ostali lačnih ust. Žal se tudi to dogaja. Novembra 2016, ko smo z velikim ponosom odprli našo ulično restavracijo na Nazorjevi ulici v Ljubljani, smo ponovno obudili zgodbo o piščancu. Tokrat o ocvrtem.  Kuhinja je dovolj velika, da smo lahko dodali še eno fritezo namenjeno samo cvrtju piščanca. Rodili so se Hood-i Nagci.

Nagci so hitro postali zelo popularni na mizah naših gostov zato smo kmalu za tem začeli razmišljati o Fried Chicken Burger-ju. Pomlad leta 2017 smo začeli z razvijanjem receptov. Teh smo poskusili kar nekaj. Okoli 10 različnih in ko sta Til & Klemen končno prišla na najožji izbor, sta se nenadoma znašla na nasprotnih bregovih. 

Klemen je preferiral eno različico Fried Chicken Sandwicha Til pa drugo različico sendviča. 

Da spor ne bi trajal v nedogled smo se domislili enega bolj demkoratičnih oprijemov. Organizirali smo testni dan in povabili različne kulinarične poznavalce, da ju poskusijo in podajo svoje mnenje. 

Sandwich 1

  • Marinirana piščanjčja bedra v marinadi iz pinjeneca in skrivnostne sestavine, povaljan v riževo moko in ocvrt v arašidovem olju. 

  • Na tanko narezano zelje s halapenjosi v domača ranch style omaka iz pinjeneca, kisle smetane in želišč

  • hrustljave kumarice

Sandwich 2

  • Marinirana piščanjčja bedra v marinadi iz pinjeneca in skrivnostne sestavine, povaljan v riževo moko in ocvrt v arašidovem olju. 

  • Na tanko narezano zelje s halapenjosi v domači ranch style omaka iz pinjeneca, kisle smetane in želišč

  • macerirana čebulica

Na videz zelo podobna, skoraj zanemarljiva razlika med sendvičema ampak ena sestavina, lahko naredi jed popolnoma drugačno.  

Na testiranje smo povabili:

Chef Karim Merdjadi, Ajda Sitar, Masterchef finalist Elvis Kudic, Alma & Lior z ekipo iz Odprte Kuhne, Jure Uporabna Stran, Luka Korenčič, Rapper Marko Kocjan - Emkej, TV voditelj David Urankar in Hana Kresevic. 

Kaj so ocenjevali?

Jasno je, da je okus primarnega pomena vendar moramo pri testiranju jedi upoštevati še nekatere stvari, ki so zelo pomembne, da dajo ustvarijo pravo kulinarično izkušnjo. Te so: Tekstura jedi, uravnoteženost okusov, ali vzbudi željo da bi še enega ali ne, kakšen je vizualni izgled in kakšna je možnost, da bi ga priporočil prijatelju.

Kateri je zmagal? Kliknite tukaj.