Chilli cheese na testu

20180411-850_2165.jpg

Chilli cheese na testu

Verjetno nismo edini, ki komaj čakamo poletje in tudi zato smo se odločili, da se pogrejemo še predno ga bomo zares dočakali. Vročino bomo seveda delili tudi z našimi gosti, a do tja še pridemo…

20180411-850_2247.jpg

Chili Cheese burger je eden paradnih konjev ene najbolj znanih verig z burgerji, zato smo se odločili, da se tudi mi lotimo svoje verzije in ga nadgradimo po svoje. Ker pa je Chilli Cheese Burger pravzaprav zelo podoben našemu Hood Steaku, ki spominja na Philly Chease Steak in izhaja iz Philladelphije, smo se znašli na razpotju. Naj na meniju ponudimo svojo verzijo originala ali svojo verzijo verzije originala? Se sliši zapleteno? Zato ker je! Glede kulinarike, ki jo ponujamo v Hood Burgerju, pač ni šale!

20180411-850_2260.jpg

Po našem zadnjem testiranju, ki je prineslo Hood Chick Sandwich, smo se zopet obrnili na tiste, ki radi in dobro jedo. Posvetovali smo se s tistimi prijatelji, ki jim kulinarični užitki niso tuji. Na Nazorjevo ulico smo povabili striktno moško zasedbo, saj je tudi jed malenkost bolj moška. No, recimo raje bolj pekoča.

VEČ BRAD VEČ VE

V goste smo povabili Anžeta Tomiča, ustanovitelja mreže podcastov Apparatus, spletnega urednika Vala 202 in botra spletne serije Stvar na YouTubeu, voditelja Stvari in Vikend Paketa na Televizija Slovenija 1, ter ustanovitelja in gonilno silo JocoHud Prodakšn, Jožeta Robežnika, Domna Ožbota, snemalca in režiserja ter tesnega sodelavca JocoHud Prodakšn, Jureta Godlerja, voditelja oddaje Ta Teden na Planet TV, Gašperja Berganta, enega bolj bradatih standup komikov pri nas in soustvrajalca serije Skečoholiki, ter našega dolgoletnega prijatelja in hudega jedca, Nejca Fistroviča. Nesreča je hotela, da se je Godlerju na poti v Ljubljano pokvaril avto, Jože pa se je opravičil, ker so mu prestavili generalko za SOF. Obema je bilo žal, da nista prišla, saj sta bila jasno in večkrat s strani svojih “prijateljev” seznanjena s tem, kaj natančno zamujata.

20180411-850_2342.jpg

Na pomoč nam je direkt s Havajev tako priskočil še sošolec iz gimnazije Nejc Novak, ki smo ga lačnega našli na Trubarjevi, za rokav pa smo pocukali še ljubljansko legendo in nekoč v New Yorku (ok, New Jersyju) živečega Gorazda Obersnela - Goleta, uvoznika La Caja China Žarov, ki je dokaj slučajno pritaval mimo nas. Jebiga, več glav več ve!

Jasno je bilo, kaj nam je storiti. Soočiti moramo Chilli Cheese Burger in Chilli Cheese Steak.

NEKATERI S(M)O ZA VROČE

Čeprav sta si zelo podobna, sta povsem različna. Burger je v bombeti, steak v podolgovati štručki. Glavna sestavina obeh je 100% pašna govedina, a v prvem je ta v obliki dveh polpet (enakih kot pri Jack’n’Jayu), v drugem pa gre za na tanko narezana uležana goveja rebra. Priloge pa so iste. Dodali smo jalapeño paprika, pečeno rdečo papriko, cheddar sir in na žaru popečeno čebulo. Yihaa!

Na prvi pogled je več obetal steak. Ker je drugačen od večine naših burgerjev in ker je bil za tiste, ki ne poznajo našega Hood Steaka, nekaj povsem novega. A nova oblika burgerja je postregla z novimi presenečenji. Kaj kmalu smo namreč ugotovili, da se kljub povsem enakim prilogam, steak zdi precej bolj pekoč. Na koncu smo prišli do zaključka, da jalapeño veliko bolj pride do izraza v štručki, kot v krompirjevi bombici. Kdo bi si mislil!

A fantov vročina ni odbila. Po tem, ko so izpolnili glasovalnice in ko smo ocene tudi sešteli, je steak kljub vsemu (a le za bori 2 točki!) premagal burger.

Kateri od njiju bo končal v naši ponudbi, pa izveste zelo kmalu…