John Goat

John Goat, eden naših bolj prefinjenih burgerjev, se vrača!

Greatest Of All Time!

Pred skoraj dvemi leti smo ga v sklopu decembrske dobrodelne akcije, kjer smo zbirali sredstva za ljubljansko porodnišnico, zasnovali z enim najbolj priznanih slovenskih kuharskih chefov, Luko Jezerškom. Naredili smo burger, v katerem se prepletajo izbrane sestavine, ki tvorijo zanimivo sladko - slano kulinarično doživetje, tako, za srajco oblečt.

John-Goat-1-1.jpg

Spoštovana gospoda, v deželo se vrača John Goat!

Kozji sir je vsekakor adut tega burgerja ampak to še zdaleč ni vse. Naša klasična kombinacija polpeta iz 100% slovenske pašne govedine in krompirjeve bombetke, je dobila zanimivo družbo. To je chutney iz gorčičnih semen, jabolk in brusnic. A pomembne niso samo njegove sestavine, temveč tudi premišljen način priprave. Jabolka so narezana na majhne kocke, ki jim nato primešamo bursnični džem in dodamo gorčična semena. Na ta način dobimo izredno zabavno teksturo - gorčična semena pokajo pod zobmi, džem naredi kremast okus, jabolka pa dajo celotnemu chutney-u čvrstost. Sladkobi burgerja stopimo nasproti z dobro mero kozjega sira, ki vse skupaj lepo poveže v edinstveno celoto, za kanček ostrine, pa je tu še rukola.

John-Goat-3-1.jpg

Naš cilj je bil, da finese Michelinovih zvezdic prenesemo na ulični nivo. Hoteli smo, da bi se, medtem, ko bi se v sproščenem vzdušju Hood Burger-ja, mastili z John Goat-om, počutili, kot da vas od spredaj in zadaj streže v pingvina oblečeno osebje z belimi bombažnimi rokavicami.

Pa da se ne bi preveč afnali: John Goat bo na voljo v vseh naših poslovalnicah od 16. do 27. januarja!  

Bb eee baby Bb e ee.. :-)