Hood Burger v letu 2018

Hood Burger v Letu 2018

Leto je naokoli in prav je, da na začetku novega leta naredimo presek dogajanja, saj bomo tako lahko veliko lažje zrli v prihodnost.

STREET FOOD IZ CELEGA SVETA

Pred šestimi leti si niti sami nismo upali predstavljati, da lahko dva fanta iz štanta pred Sax Pubom postavita nov temelj ulične kulinarike pri nas. In če je bila že tistega vročega avgusta naša osnovna filozofija “street  food na visokem nivoju”, smo v Hoodu v tem času ta nivo samo še stopnjevali. Že šest let premikamo meje slovenske ulične kulinarike in jo bogatimo s kakovostnimi burgerji in vsem dogajanjem okoli njih. V Hoodu verjamemo, da se življenje dogaja na ulici, še boljše pa je, če imamo v roki odličen burger, pivo in poleg sebe dobro družbo. In preteklo leto nič od naštetega ni manjkalo. Poletje smo zato obogatili tudi s pestrim glasbenim programom, ki oživlja dogajanje pred našimi restavracijami. A tudi v kuhinji nismo počivali. Poleg tega, da vsak dan skrbimo za najvišjo kakovost naše ponudbe, vedno znova iščemo izzive tudi v drugih kulinaričnih svetovih. Našim gostom smo skozi celo leto ponujali naše “limited edition burgerje”, katerih navdih iščemo po celem svetu. Prav vsi so se izkazali za dovolj mamljive, da ste jih mnogi izmed njih tudi poiskusili in verjamemo, da vam ni bilo žal.

KULINARIČNO LETO 2018

Marca smo se v centru, kjer nam kuhinja to dopušča, lotili nečesa povsem novega. Po tem, ko smo že lani osvojili sočne in hrustljave Hoode Nagce, smo se leto kasneje po isti recepturi lotili še cvrtja razkoščiščenega bedra, ki je postalo glavna zvezda našega Hood Chick Sandwicha. Da bi se popolnoma prepričali o vseh detajlih Hood Chicka, ki smo ga uvrstili na našo glavno ponudbo na Nazorjevi, smo prvič organizirali testiranje. Povabili smo goste, kulinarične strokovnjake, ter jim postregli dve različici. Podobno smo storili že mesec kasneje, ko smo želeli ponuditi eno izmed različic Chilli Cheese sendviča. Oklevali smo med burgerjem in chili cheese steakom s fino rezano zorjeno potrebušino. Na meni smo tako za nekaj časa postavili vročega Long John Chilli Cheesea. Jalapeñosov pa ni manjkalo niti julija, ko se je za kratek čas vrnil priljubljeni Hood Kahuna burger. V tem času smo ponovno obogatili ponudbo, ko smo dve ocvrti razkoščiščeni bedri in štiri Hoode Nagce spakirali v Chick in a Box. Le kako se tega nismo spomnili že prej? Septembra smo v stalno ponudbo na vse fronte poslali Chilli Cheese Steak Sandwich - našo verzijo Hood Steaka smo zatvistali in ji dodali še več žmohta in uličarskega pridiha. In že je bil tu oktober, ki kar kliče po bavarskih dobrotah! Na meniju se je ponovno dobro znašel Der Wurstmeister burger, družbo pa so mu delale zvite bavarske preste in Superce. Ni ga vina brez Martina in zato smo ustvarili The Duke 2. Nova burger različica račje zgodbe, je požela odlične odzive, zato je imel njegov naslednik El Hispano precej težko nalogo, a njegova glavna aduta sta prepričala mnoge. Chorizo in sir manhcego pa so skrbno namešane omake še povzdignile burger na popolnima drug nivo.

POLETJE NA ULICI

Res imamo radi poletje! In tudi letošnjega smo izkoristili maksimalno. Ker se radi družimo in ker to najraje počnemo ob burgerjih, pivu in dobri glasbi, smo tudi letos organizirali serijo koncertov Stree Life. Sezono smo otvorili in zaključili na Viču, kjer smo gostili spevne in plesne Soul, Jazz in Jaz, odštekane Hank & His Wild Racoons in Johnny Cash Tribute, ki so nas popeljali v 60. Leta prejšnjega stoletja. V centru so nam igrali številčni in glasni Josip Brass, Cherry Wine, ki so se poklonili pokojni Amy Winehouse, The Cock Tails so poskrbeli za pravo razpaljotko, Marina Martensson pa začarala romantičen večer na Nazorjevi. Vsak od bandov je pričaral svojevrstno atmosfero - nekateri so nas povsem začarali, drugi spomnili na dobre, stare čase, tretji pa poskrbeli za to, da so plesali tudi naključni mimoidoči.

NAOKOLI Z ODPRTO KUHNO IN FERFUDOM

Z marcem se je pričelo naše osem mesečno popotovanje na Odprti kuhni. Obiskali smo Ptuj, Koper in Novo Gorico, največ časa pa smo preživeli na Pogačarjvem trgu v Ljubljani. Prav tam smo konec poletja svoje redne obiskovalce presenetili s Cuba Libre Sandwichom, ki je bil ekskluzivno na voljo le tam. Čisto nekaj posebnega smo pripravili tudi za Hoferjevo akcijo Ferfud. Na food trucku, ki se je potikal širom Slovenije, ste v drugem tednu akcije našli štiri naše stvaritve: Gyros n’ Roses, Chick Pistols, Pork Floyd in The Beeftles, ki sta jih zvarila naša glavna chefa Til Pleterski in Klemen Ptičak. Obiskovalci so po “fer ceni” po ali plačilu z objavo dodali še “fer znesek” po lastni presoji in s tem pomagali projektu Botrstvo. Win-win!

DOBRODELNI S HOOD BURGER HEROJI in MLADIMI JUNAKI

Februarja smo v olimpijskem duhu v sklopu naše akcije Hood burger Heroji ponudili kar 4 naše “limited editione”, od vsakega prodanega burgerja pa smo 1 evro namenili Zvezi za šport invalidom. S pomočjo naših asov, v postavi John Goat, Fatboy Slim, The Balbo in Billy Bob Bacon, smo med 9. Februarjem in 8. Marcem tako s finančnimi sredstvi na njihovi šprotni poti pomagali našim paraolimpijcem. Mesec kasneje pa smo po herojih v našo kuhinjo povabili še junake. V sklopu projekta Mladi junaki, ki s štipendijami podpira mlade, nadarjene posameznike, ki živijo v manj spodbudnem okolju, smo otrokom ponudili možnosti pridobivanja znanja in informirano izbiro študijske ter poklicne poti. Pokazali smo jim naše zaodrje, jim pomagali speči svoj prvi Hood burger, Klemen in Til pa sta z njimi delila svojo podjetniško zgodbo in jih spodbudila k temu, da si tudi oni želijo, stremijo k svojim ciljem in vztrajajo.

heroes.jpg

Kakšni so plani v letu 2019?

Tudi letošnje leto se bomo potrudili biti čim bolj aktivni na vseh treh naših temeljnih področjih kulinarike, dogodkov in odnosov.

KULINARIKA

Kulinarično bomo še naprej razvijali različne svetovne kulinarične zgodbe na naš, ulični način. Ena velika novost, ki smo jo pripravljali že leta, vendar nam nikakor ni uspelo uresničiti recepture, ki bi zadovoljevala zahtevnega vsejedca, je vegetarijanski oz. veganski burger. Tega bomo predstavili zelo kmalu v novem letu in verjamemo, da boste vegani in vegetarjanci, kot tudi ljubitelji mesa, nad našo stvaritvijo, navdušeni.

NOVE LOKACIJE

Celje here we come! Že lani napovedana otvoritev se na žalost ni uresničila. Lokacija v centru Celja je trenutno zakopana v obnovitvena dela in če bo vse po planu, jo odpremo spomladi!

Grofje, ste pripravljeni na novodobno ulično kulinariko?

celje.jpg