Go Vegi!

HOOD BURGER VEGI

Drage dame in cenjeni gospodje, vegetarijanci in vegani, ljubitelji zelenjave, pa tudi vsejedci: z velikim ponosom vam predstavljamo Hood Burger Vegi. Polpet, ki ga boste lahko kombinirali z vsemi burgerji z našega menija.  

BOLJE POZNO KOT NIKOLI

Veliko očitkov smo slišali, češ da nimamo prave ponudbe za vegetarijance, kaj šele za vegane.

Nekateri so nam zaradi tega ploskali, drugi pa nas grajali po forumih in spletu.

Drži, da so bili vegetarijanci in vegani vsa ta leta pri nas precej prikrajšani. Uradne vegetarijanske ponudbe doslej sploh nismo imeli oziroma ni dosegala omembe vredne ravni, priznamo. Z nekaj improvizacije smo sicer nasitili tudi vegetarijanca, a se pri tem zatekali k zasilnim izhodom in se v resnici nismo imeli s čim zares pohvalit.

Do sedaj! Na naš meni namreč 30. januarja prihajata opciji Go Vegan in Go Vegeterian!

20190121-850_2273.jpg

HUD K SVINA!

Res je trajalo, da smo jo našli - popolno brezmesno polpeto, ki jo bomo lahko postavili ob bok naši 100% govedini ali sočnemu piščančjemu bedru. Poskusili smo marsikaj in marsikaj nam ni bilo všeč. A imamo jo! Naš glavni cilj je bil ohraniti Hood Burger izkušnjo, kot smo je deležni vsejedci, po rami pa se bomo potrepljali, če bo naš Vegi všeč tudi njim. Nam bo uspelo?

KAKO GA NAROČIŠ?

Z Vegi polpeto lahko nadomestite meso v kateremkoli burgerju iz naše redne ali posebne ponudbe. Naročite lahko Classica, Le Brieja, Jake ‘n’ Jaya ali sezonca, v centru pa tudi Chicka, ter izberete opcijo Go Vegeterian ali Go Vegan. V slednjem primeru je burger tudi brez sira in masla ter z vegansko majonezo.

20190121-850_2302.jpg

KAKO GA NAREDIMO?

Glavnina našega veganskega polpeta so kvinoja, bukovi ostrigarji in grah, za bolj maslen okus pa smo dodali tudi nekaj orehov. Ostalo so skrivnostne začimbe, ki vam jih v tej fazi še ne smemo razkriti, saj so skrbno varovana skrivnost.

Najbolj logično bi bilo, da polpeto spečemo na žaru, kajne? Ne! Mi polpet ocvremo v arašidovem olju, saj s tem zagotovimo ključno maillardovo reakcijo na površini polpeta, ki ustvari največ okusa in blaženost naših brbončic. Tudi čas priprave je zato precej krajši, s tem načinom priprave pa zagotavljamo tudi to, da Vegi polpete ne pridejo v stik s površinami, kjer se sicer pečejo mesne polpete.

Zgodovinsko gledano je burger jed, rezervirana za mesno polpeto. Temu zgodovinskemu dejstvu pa smo se zdaj tudi v Hoodu končno postavili po robu.

20190121-850_2389.jpg


Od 30. januarja v vseh naših poslovalnicah!


Hood Burger Vegi... Hud k svina!