The Chicks Are Back in Town

21.jpg
24.jpg
32.jpg

The Chicks Are Back in Town

Hood Chick Sandwich

Brez skrbi, ne bomo povedali govedini!

Kdo se ne spominja teh časov?

Kaj pride na vrsto po urah, ki se zdijo neskončne, ko v nabito polnem avtu brez klime na 30+ že komaj čakaš, da zavohaš morje? Pohan piščanec. Kaj je po celodnevnem norenju po toboganih in namakanju v termalni vodi pred počitkom v senci na karirasti odejici iz hladilne torbe potegnila babica? Pohanega piščanca. In česa ni nikoli, ampak res nikoli manjkalo na dolgi obloženi mizi družinskega praznovanja? Pohanega piščanca. Zakaj? Ker je pohan piščanec zakon! 
 
Dragi prijatelji in prijateljce pohanih pišk, v mesto prihaja Hood Chick Sandwich!

Iskanje pravega recepta

Naša zgodba s "fried chickenom" se je pričela že lansko pomlad, ko smo v naše štabu na Nazorjevi pričeli piliti idejo o tem, da bi na ljubljansko kulinarično sceno dodali še nekaj drugega, kot bolano dobre burgerje s polpeti iz 100% govedine. Ko smo dodelali recepturo za cvrtje piščančjega mesa, smo vam najprej ponudili Hoode Nagce, ki so se izkazali za pravi hit! Zdaj smo svoje metode mariniranja, paniranja in cvrtja uporabili še na nam najljubšem kosu piščanca, ter mu poiskali optimalno spremstvo.

Zvezda našega “fried chicken sandwicha” so izkoščičena piščančja bedra marinirana v skrivni marinadi in pinjenecu, ki so nato povaljana v riževi moki in ocvrta v arašidovem olju. 
Hrustljavega, a hkrati sočnega piščanca smo uravnotežili s fino rezanim zeljem, jalapeño papriko in domačo ranch omako, za osvežitev pa skrbijo še rezine hrustljavih kumaric. 
Se sliši dobro? V resnici je božansko!

Zakaj je to najhujši "fried chicken sandwich" na svetu?

Izbrali smo piščančja bedra, ker so najbolj sočen del piščanca. Marinada pinjeneca še dodatno zmehča teksturo piščančjih beder, ter vsrka arome iz marinade. Za vrhunsko hrustljavost uporabljamo riževo moko, ki se lepo oprime mariniranega mesa. Za “kontro” pohanemu piščancu pa poskrbi narezano in s soljo zmehčano zelje, ki ga zabelimo z domačo ranč omako iz pinjeneca in jogurta, ter ga začinimo še z drobnjakom, koprom in koščki jalapeñosev. Vse skupaj uravnotežimo s kislimi kumaricami, ki naredijo sendvič svež in lahkoten. 
 
Hood Chick Sandwich bo na voljo od 22. marca v naši poslovalnici v centru na Nazorjevi 4.
Pozor, samo v Centru!