Mladi junaki na obisku v Hoodu

Postregli so si kar sami

V sklopu projekta Mladi junaki so našo centraško enoto na Nazorjevi obiskali varovanci projekta in si kar sami pripravili Hood burger.

HB_Web-10.jpg

Projekt, ki so ga ustanovili Člani skupnosti Global Shapers Community Ljubljana, Združenja Yes in Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje, s štipendijami podpira mlade, nadarjene posameznike, ki živijo v manj spodbudnem okolju in jim ponuja možnosti pridobivanja znanja in informirano izbiro študijske ter poklicne poti. Mladi junaki združujejo posameznike, ki želijo prispevati k boljši družbi skozi projekte in iniciative, usmerjene k lokalni skupnosti.

HB_Web-52.jpg

Hood Burger verjame v to, da je treba znanje in izkušnje deliti naprej prihodnjim generacijam, saj je le od njih odvisna, kakšna bo naša prihodnost, zato sta jih Til & Klemen z veseljem pozdravila v njihovi kuhinji in jim ponudila vpogled v dogajanje v    “backstage-u”. V timskem duhu so se tudi sami preizkusili v pripravi burgerjev in si jih ob koncu tudi privoščili. Poleg malih skrivnosti velikih mojstrov, pa sta jim lastnika in ustanovitelja Hood Burgerja zaupala še marsikateri življenski nasvet...

iz napak se učimo

Z mladimi so se ob peki burgerjev pogovarjali tudi o resnejših temah. Govora je bilo o njuni podjetniški poti oziroma njenih začetkih. Kot najpomembnejši element njune uspešne poti sta izpostavila vztrajnost, saj je ta na poti uresničevanja svoje vizije ključna. Opozorila pa sta jih tudi na to, da si je na svoji poti, tako v zasebnem, kot v poslovnem svetu, potrebno postavljati težko uresničljive cilje, a da se ne smemo bati napak. Prav zaradi teh namreč postanemo bolj izkušeni, spodbujajo pa nas tudi k drugačnemu načinu razmišljanja.

Til in Klemen sta mladim zaupala še: »Na začetku podjetniške poti je bila najina glavna temeljna miselnost kreiraj oziroma ustvarjaj. Torej iz obstoječega stanja ustvariti novo stanje. To načelo sta spremljala še želja po novem znanju, učenju, ter predanost. Zaradi omenjenega sva se bila oba pripravljena odreči marsikateri stvari, da sva lahko sledila najini viziji. Vsaka pot se začne s prvim korakom.«

Mladim junakom želimo, da bi nekoč postali to, kar si želijo in kar jih osrečuje, na poti do cilja pa naj ne izgubijo svoje radovednosti in navihanosti!