De La Boca Steak Sandwich

De La Boca Steak Sandwich

"Ché Loco!"

Hood Burger te vabi na kulinarično potovanje v prvem razredu! Destinacija: Buenos Aires! Plesali bomo tango in jedli bomo De la Boca steak sandwich. "Re bueno!” Od 28. avgusta do 10. septembra.

La Boca eden bolj revnih predelov v Capital Federal Buenos Aires, a hkrati eden najbolj turistično obiskanih, saj v njem najdete znamenito ulico "El Caminito”, kjer lahko uživate v uličnem tangu, barviti arhitekturi in srkate mate čaj.

DeLa_800x800_06.jpg
DeLa_800x800_03.jpg

Ta predel so prvotno naselili priseljenci Italjanskega mesta Genova. Argentina je poleg izjemno lepih žensk znana tudi zaradi svoje odlične govedine, njihova kulinarika pa je nekakšen rezultat zmesi italjanske in španske kulture. Ena iz med najbolj znanih argentinskih sals je Salsa Chimichurri, ki je nepogrešljiva omakca za njihov tradicionalni "asado" - argentinski žar. Chimichurri je omaka, ki je narejena iz sesekljanega peteršilja, svežega origana, bazilike, šalotke, malo česna, olja, soli in popra ščepec čilija in začinjena z limoninim ali limetinim sokom. 

"De la Boca” steak že je argentinsko obarvana jed, vendar smo ga, kot se za Hood Burger spodobi, naredili iz odličnih slovenskih sestavin. Kruh smo zamenjali za našo podolgovato štručko, uležana goveja rebra smo odstranili od svojih kosti ter jih narezali na fine rezine in jih na hitro popekli na žaru, poleg okusne govedine smo dodali še nekaj čebulice, nariban queso fresco (mladi sir) in vse skupaj začinili z našo doma narejeno salso Chimichurri. "Que boludo!" 

slojencki.jpg

In to še ni vse! Letos bomo z vašo pomočjo še bolje dejavni na področju dobrodelnosti. Od vsakega prodanega "La Boca" steaka boste 1€ podarili Ljubljanski porodnišnici in z izbranim denarjem kupili ogrevane mizice za novorojenčke. 

Res hoodo!