Billy Bob Bacon

Howdy-do, odpiramo sezono žara!

Sprehodite se z nami po jugu Združenih držav Amerike in se prepustite okusu pravega ameriškega južnjaškega žara. Zanj bo poskrbel eden in edini - Billy Bob Bacon!

DSC_9987.jpg

Ameriški južnjaki so znani po svoji ljubezni do orožja, a hkrati znajo ljudje s tistih koncev uživati v življenju. In v hrani. Sezona piknikov se tam namreč nikoli ne konča, zato so znanje o pripravi mesa na žaru razvili do vrhunske ravni. Preživljanje prostega časa na domačem vrtu ne mine brez dima, ki se kadi iz njihovega žara, in ker vaja dela mojstra, lahko rečemo, da so BBQ popoldneve izpopolnili do potankosti. Njihov "southern style grill" temelji na dobrem mesu in posebnih BBQ omakah z domačimi, skrivnimi recepturami, ki imajo eno samo nalogo - razvedriti brbončice jedcev..

Seveda smo tudi v Hood Burgerju razvili BBQ omako z našim avtorskim podpisom in prav ta je glavna posebnost našega povratnika. Namesto klasične, industrijske BBQ omake, kakršno lahko najdete na eksotičnem oddelku vaše najljubše trgovine, smo se mi te omake lotili čisto po svoje. Ure in ure v naši delavnici okusov so se obrestovale in naredili smo svojo skrivno BeerBQ omako iz kečapa, piva OND pivovarne Bevog in kombinacije skrivnih začimb. Med njimi je, denimo, prekajena španska paprika, točnega recepta pa seveda ne bomo izdali. Saj veste, če vam povemo, vas bomo morali ubiti. Tako je to na jugu! Lahko pa povemo, da jo cmarimo ure in ure, da pridemo do omake prave gostote in tiste značilne, nekoliko lepljive  teksture, zato je za nas neprecenljiva.

DSC_0191.jpg

Billy Bob Bacon burger je tako sestavljen iz Hood Burgerjeve krompirjeve bombice, ki jo popečemo na maslu, vanjo položimo polpeto iz 100% slovenske pašne govedine, na kateri smo prej stopili sir cheddar. Zraven popečemo še slanino, dodamo rezino ali dve sočnega paradižnika in vse skupaj zaključimo z domačo ameriško apple slaw solato, ki močnim, dimljenim BBQ okusom doda svežino. Solatka vsebuje tanko narezano zelje, korenje in jabolka, začinimo pa jo z majonezno-gorčično omako, ki jo prav tako pripravljamo sami.

Billy Bob Bacon burger ste lahko nazadnje poskusili lani poleti, a ljubitelji pravih ameriških okusov se ga gotovo spomnijo že od prej. Zadišal bo vsem, ki že komaj čakajo, da se sezona piknikov začne! In mi smo prvi v vrsti!

Dobrodošli na dozo Texasa med 20. in 31. marcem v poslovalnicah Hood Burgerja na Viču, v BTC in v centru Ljubljane na Nazorjevi ulici.

Se vidimo, ya’ll!