El Hispano

Temperamentni Španec


od srede, 28. Novembra in nedelje, 9. Decembra.

20181120-850_8030.jpg

Fantazija v realnem svetu


Marsikdo misli, da je lahko narediti dober burger. A kdor je v kuhinji bolj zahtevne narave, dobro ve, da se moraš večkrat boriti z mlini na veter, predno ti uspe. In če Don Kihot ni ločil fantazije od stvarnosti, je nam vendarle uspelo fantazijo spraviti v stvarnost!
Drage señoras y señores, predstavljamo vam Picassa, Gaudija, Dalija in Miguela de Cervantesa v enem – El Hispano burger.

20181120-850_8146.jpg

Dobrote iberskega polotoka


Španska kulinarika ima močno tradicijo in bogato raznolikost, saj se Iberski polotok razteza od južnega Mediterana, pa do Atlantika na severu. Vmes abnormalne količine vročega sonca in rodovitne zemlje pomagajo ustvarjati čudovite sestavine, ki so značilne za špansko kuhinjo.

El Hispano je temperamenten burger za katerega je kriv predvsem rahlo pikanten Chorizo, (tradicionalna španska klobasa, narejena iz svinjine, prekajene španske paprike in česnja) ki je glavni akter tega burgerja. Da ne bo pomote, izbrali smo originalno špansko svežo različico choriza pripeljanega directamente iz zahodne Španije.

20181120-850_8092.jpg

Kako ga naredimo?

Postrežemo ga v krompirjevi bombici z našim polpetom iz 100% govedine na njem pa stopimo značilni španski ovčji sir Manchego, ki prihaja iz regije Castilla La Mancha. Žmohta mu ne manjka. Dodali smo mu domačo salso romesco, ki je doma v Kataloniji in bazira na papriki in mandljih ter nekaj citrusov za kontro, njeni rdeči barvi pa smo dodali še piko na i, našo ne tako skrivnostno zeleno hišno salso iz peteršilja, rukole in limoninega soka. Aja, pa še un pokito de popražene čebulice boste v njem tudi našli. Viva España!

Don Kihotova ideja, da je treba iti v svet, sploh ni bila zgrešena. Le včasih ni najbolj praktična. Zato smo se odločili, da svet pripeljemo k nam!

El Hispano bo v omejenih količinah na voljo od srede 28. novembra, do 9. decembra v vseh naših poslovalnicah.
Zraven priporočamo krompirček in pivo, če pa to ne pride v poštev, pa predlagamo domačo limonado ali domači ledeni čaj.


Se vidimo torej med sredo, 28. Novembrom in nedeljo, 9. Decembrom!

Ole!