Chilli Cheese Steak Sandwich

Na voljo od 12.9. v vseh Hood Burger poslovalnicah.

20180814-A7R07728.jpg


Legenda iz sveta kulinarike

Poznavalci ulične kulinarike ste verjetno že slišali za najbolj znan sendvič iz Philadelphie, Philly Cheese Steak. Pa ste že imeli priložnost vanj tudi ugrizniti? Zdaj jo končno imate! In to brez, da bi morali odpotovati čez lužo.

Zgodba sega v začetke 30. let prejšnjega stoletja, ko sta Pat in Harry Olivieri (sicer lastnika hot dog stojnice) prvič ponudila steak sendvič v italjanski štručki, postrežen s popraženo čebulo in provolone sirom.  
Kako točno se je to začelo, ne bomo nikoli izvedeli. Legenda pravi, da je nekega dne taksist, ki je bil njuna stalna stranka, prišel na hot dog, lastnika pa sta mu dala za poskusit njun streak sendvič s praženo čebulo in sirom. Taksista je prepričal, in zgodil se je preobrat. Od tega dneva dalje sta Pat in Harry začela zgodbo Philadelphia Cheese Steaka, taksist pa je zgodbo o sendviču, širil dalje.

chillicheese.jpg

Manj je več

Našo verzijo Hood Steaka smo zatvistali in ji dodali še več žmohta in uličarskega pridiha. Zorjen marmornat ramstek narežmo na zelo tanke rezine, ki jih na vročem žaru na hitro zapečemo, dodamo dve rezini cheddar sira in nekaj popražene čebule. Za ostrino dodamo par jalapeño čilijev, da bo sendvič ravno prav pekoč. Bolj simpl kot to je že težko!


Drage prijateljice in prijatelji, to je Hood Burgerjev Chilli Cheese Steak Sandwich!

Pa dober tek!