The Cuba Libre Sandwich

Hud, k svina!

Medtem, ko so prebivalci Kube poslušali osemurne govore njihovega revolucionarnega poglavarja Fidela Castra, so na drugi strani floridskega preliva pekli pujse in rezali kuhan pršut.

cuba-1.jpg

Predstavljamo vam našo edicijo najbolj priljubljene jedi iz ulic ameriške Floride - Cuban Sandwich ali po naše - kubanski sendvič!

cuba-4.jpg

Kako je nastal?

Njegova zgodba sega še v čase vrhunca ameriške tobačne industrije, ko so delavci na Floridi za malico uživali v tem kulinaričnem fenomenu. Nastal je kot produkt različnih kultur, ki so jih v prejšnjem stoletju tja prinesli imigranti. V njem boste tako okusili mešanico Kube, Italije, Španije in Nemčije, v njem pa  zagotovo ne boste našli okusa po govedini!

Za ta sendvič lahko definitivno rečemo, da je hud, k svina!

cuba-2.jpg

Zakaj je tako dober?

V naši podolgovati štručki se nahaja počasi pečena svinjina, italijanski kuhan pršut, kisle kumarice, gorčica, maslo, cheddar sir, zaokroži pa ga sveža omaka iz mete, pomaranče in limone. 

Ta sendvič je dokaz, da je hrana revežev ponavadi neopravičeno prezrta. Poskrbite, da svojih brbončic ne prikrajšate za tega kubanskega specialca, saj ga najdete izključno ob petkih na ljubljanski Odprti kuhni, pa še to v omejenih količinah! 

Viva la libertád!