Chick in a Box

(ali po naše Piščanec v Škatli)

Mastni prsti zagotovljeni!

20180620-850_4213.jpg
20180620-850_3872.jpg

Ocvrt piščanec je mogoče najbolj vsestranska jed od vseh jedi na svetu. Jedli smo ga pri babici na nedeljskem kosilu, na pikniku v naravi skupaj z domačo francosko, na poti na morje v sendviču iz pumpe, pa ob 4h ponoči direktno iz hladilnika z nesramno žlico majoneze, še najbolj pametna izbira pa je bila pohana kura tudi v vsaki drugi slovenski domači gostilni. Logično, a ni boljše, da smrdi gostilna, kot cela bajta?
Pohan piščanec je hrana za vse priložnosti! In je edina hrana, ob kateri zaradi mastnih prstov ni nihče na telefonu!

 

Poznan po celem svetu

20180620-850_3948.jpg

Američani ga uvrščajo med tako imenovani “comfort food”, ki ga spremljajo občutki domačnosti, zato marsikje po svetu spada med tradicionalne jedi. Čeprav vsak v svoji različici, si ocvrtega piščanca lastijo vsi: Kitajci, Afričani, Irci... Ja, za marsikoga je tudi “naš”, sploh ker brez njega ni klasične nedeljske južne.

Njegova priprava je sicer enostavna, a vzame svoj čas. Za res dobro pohano kuro, so v prvi vrsti potrebne dobre sestavine. Potem so tu še določeni postopki, zelo pomembna pa je res huda panada. Mi smo prepričani, da je ocvrt piščanec lahko tudi kulinarični presežek!

20180620-850_4019.jpg

Namesto tiste z moko, jajci in drobtinami, ki je tipična za naš del Evrope, smo se obrnili k načinu priprave, ki je značilen za zahod. Naše glavno vodilo pri iskanju zmagovalnega recepta je bilo "crunchy" and "juicy", ki pa smo ga osvojili že lani, ko smo v postojanko na Nazorjevi prvič ocvrle Hood-e Nagce, kasneje pa še Hood Chick sendvič.

 

Zakaj je naš drugačen?

20180620-850_3998.jpg

Piščanca za precej zajeten čas (govorimo o večih urah) najprej mariniramo v pinjencu s skrivnostnimi začimbami nato ga povaljamo v riževi moki in ocvremo v arašidovem olju, ki je najbolj primerno za visoke temperature. Chick In A Box ali po naše Piščanec v škatli tehta okoli 560 gramov. Idealen je za take-away, da presenetiš svojo drago ali dragega, ko prestopiš domači prag.

20180620-850_4165.jpg

Piščanec je brez glutena, za popestritev pa lahko izbirate med tremi omakami - curry mango, honey mustard in barbeque. Namig: Zraven se odlično poda solata Jackie Slaw in naš domači ledeni čaj.

 

Kaj dobiš?

V Chick In A Box, ki bo zaenkrat na voljo samo v Centru, boste našli dve izkoščičeni piščančji bedri in štiri Hood-e Nagce. Za vsakega nekaj torej!

Na voljo od 18. Julija, zaenkrat  samo v naši postojanki v Centru na Nazorjevi.

Katera ekipa si pa ti? Temno ali belo meso?