Hood Kahuna Burger

This is a tasty burger!

Na voljo od 4. - 15. Julija v vseh naših postojankah.

kahuna-5.jpg

 

Hood Kahuna je Tarantinov film v burgerju

Odpuljen, eksotičen, dodelan! Ima veliko mero stila, prefinjenosti in špičastega sarkazma, ki bo zatresel tla pod nogami tudi največjim majstrom kulinarike.

Zgodbo o Kahuna burgerju ste zagotovo že slišali. Samuel L. Jackson aka Jules Winnfield je bil v filmu Pulp Fiction nad njim naravnost navdušen in ga priporočil kot temelj hranljivega zajtrka. Tarantinova izmišljena Hawaiska veriga restavracij s hamburgerji, je svojo slavo upravičila še v nekaterih drugih filmih tega kultnega režiserja, ki se mu enostavno ni dalo ukvarjati s pogoji velikanov hitre prehrane. Njegovo idejo fiktivnega burgerja so na svoj način rekonstruirali mnogi ameriški ponudniki burgerjev, lansko leto pa smo svojo variacijo razvili tudi pri Hood Burgerju!

Ampak naša eksotična havajska kulinarična bomba je nekaj posebnega! Legendarni krompirjevi bombici in vrhunski 100% slovenski govedini smo popestrili življenje z domačo majonezo z limetinim sokom ter nekaj kapljic ostrega Hot Sun iz Čilipipovske zbirke vročih omak. Zraven smo popekli nekaj rezin kevin bacona (aka kraška panceta), karamelizirali rahlo pekoče jalapeño papriko in na žaru popekli rezino svežega ananasa. Ja, ananasa! Aja, za dodaten žmoht pa smo na našem mesu stopili še rezino mozzarelle sira.
Aloha!
 

Zakaj dela? 

Ob misli na ananas morda najprej pomislite na havajsko pizzo, a naj vas to ne zavede! Tudi nam je zanič!
Ampak kulinarika je umetnost in v Hood-u vedno iščemo nove izzive. Dobre jedi so uravnotežene v okusih. Zapečeni govedini se prileže nekaj sladkobe, ki jo ananas vsekakor ima. Vendar to ni dovolj. Majoneza z limeto povzdigne tisto svežino, ki nam poleti tako prija, da pa smo zadevo zaokrožili kot je treba, smo burgerju dodali še popečeno kraško panceto in nekaj jalapeñosev, ki so še kako potrebni za tisti kanček ostrine v poletnih dnevih. V tej kombinaciji ananas dobi popolnoma novo dimenzijo okusa in arome. 
 

Filmski Hoodbuster tega poletja bo na voljo v vseh naših lokalih od 4. do 15. julija!

P.S. Uživanje tega burgerja priporočamo ob ogledu filmske klasike Pulp Fiction.Burger lahko naročite preko našega takeawaya na order.hoodburger.si, ga prevzamete v naši poslovalnici in se prepustite legendarnim dialogom!

kahuna-2.jpg