[Special Edition] De La Boca

delaboca-page-5.jpg

Kdo je boljši, Maradona ali Messi? Ko se bliža čas upokojitve še ene legende, s katero smo skupaj odraščali, rivalstva niso več pomembna. Leo je prav pred kratkim odigral zadnjo tekmo pred domačimi argentinskimi navijači in lahko smo le ponosni, da smo spremljali kariero enega ali drugega! Čas je, da si na YouTubu poiščemo highlightse, zraven pa si njima v čast privoščimo pravi zrezek po argentinsko. Dame in gospodje, vabljeni v Hooda na De la Boca Steak Sandwich!

ZA KAJ GRE?

Argentinci so sila preprosta nacija, zelo ponosni in strašno srčni, še posebno, ko je govora o nogometu. V deželi, ki živi v večni gospodarski krizi in menja predsednike hitreje kot gate, je fútbol ena od redkih poti do uspeha za sinove iz delavskega razreda. To niso mladeniči v kravatah iz zasebnih šol, temveč pristni fantje iz soseske, ki s svojim sarkazmom poskrbijo za dnevno dozo smeha.
Tako kot oni tudi De la Boca pooseblja argentinski značaj, le da je precej bolj olikan in vzgojen. Gre za enostaven, glede na raznolikost sestavin reven sendvič, ki pa ima svoj šarm. Ko vanj ugrizneš, že razmišljaš, da je morda premajhen (kljub lepih 160 g uležane govedine).

HB-FRANCO-ZOLA-PLAKAT.jpg

LA BOCA

Starejši od dveh argentinskih nogometnih božanstev, Diego Armando Maradona, je svojo karierno pot začel v La Boci. Gre za sosesko Buenos Airesa, v kateri se nahaja legendarni stadion La Bombonera, domovanje kluba Boca Juniors.
Tu boste našli tudi znamenito ulico "El Caminito”, kjer lahko uživate v uličnem tangu, barviti arhitekturi in srkate mate čaj.

CHIMICHURRI

Argentina slovi tudi po vrhunski govedini, ki se pase po neskončnih pampah pod Andskim gorovjem. Ni čudno, da pojedo največ rdečega mesa na svetu! Najraje ga pripravijo na tradicionalnem žaru, imenovanem "asado," kjer ne sme manjkati salsa Chimichurri (čimičuri), ena najbolj znanih argentinskih omak. Narejena je iz sesekljanega peteršilja, svežega origana, bazilike, šalotke, popečenega česna, olivnega olja, soli in popra, ščepca čilija in začinjena z limoninim ali limetinim sokom. 

KAKO GA NAREDIMO?

Že res, da je "De la Boca” steak argentinsko obarvana jed, a kot se pri nas spodobi, smo ga naredili iz odličnih slovenskih sestavin. Kruh smo zamenjali za našo podolgovato štručko, uležano goveje stegno smo izkoščičili, ga narezali na fine rezine in ga popekli na žaru (zapečeno do stopnje medium plus ali well-done). Poleg okusne govedine smo dodali še nekaj v pomarančah okisane čebulice, nariban queso fresco (mladi sir) in vse skupaj začinili z našo doma narejeno salso Chimichurri.

KDAJ in kje?

De la Boca steak sandwich bo na meniju naših poslovalnic samo od 17. do 27. septembra. Če hočeš prehiteti vrsto, ga naroči na order.hoodburger.si in ob dogovorjeni uri te bo že čakal na blagajni ali pred domačimi vrati.

Gremo gremo gremooo!

delaboca-page-2.jpg