[Special edition] Oklahoma

Drage prijateljice in prijatelji,

ko boste jutri šli od doma, si v žep vtaknite en paket žvečilnih gumijev ali pa kar kakšne močne mentol bombone. V Hooda namreč prvič prihaja burger ikona, Oklahoma Burger!

KRALJICA ČEBULA

Kaj bi v kuhinji brez skromne čebule? Gre za enega od temeljnih okusov v vseh najpomembnejših kulinarikah, brez katere si ne moremo predstavljati naših najljubših jedi. A vedno se drži bolj v ozadju, po krivici spregledana, glavno vlogo pa prepušča bolj renomiranim sestavinam. Mi smo se odločili, da to spremenimo in jo povzdignili v eno od solističnih vlog v našem najnovejšem special edition burgerju z imenom Oklahoma!

INOVACIJE V TEŽKIH ČASIH

Tako kot mnoge najboljše kulinarične ideje, je tudi pri nastanku Oklahoma onion burgerja ključno vlogo odigral delavski razred. Pred skoraj sto leti so v ZDA preživljali eno najtežjih obdobij svoje zgodovine – Veliko depresijo. Ljudje so gledali na vsak cent in da bi svoje burgerje ohranili dostopne vsem, so v nekaj restavracijah v Oklahomi prišli na zanimivo idejo.
Dragi govedini so namesto kančka čebule za okus dodali kar polovico čebule, ki je je bilo v tej poljedelski državi vedno na pretek. Nasekljali so jo čisto na tanko in jo z lopatko smashnili v polpet, ko so ga dali na žar. Tako so lahko z isto količino govedine nahranili več ljudi in ostali v plusu. Novost so poimenovali kar Depression burger.
A usoda ima svoje načrte in jed, ki je nastala kot izhod v sili, se je hitro prijela. Kdo pa ne mara karamelizirane čebule, pomešane s sočno govedino? Sto let kasneje o depresiji ni več ne duha ne sluha, Oklahoma onion burger pa je postal nepogrešljiv del ponudbe burger jointov po vsej državi.

KAKO GA NAREDIMO?

Kot vse naše burgerje tudi tega naredimo iz naše odlične vsak dan sveže mlete govedine, ki jo tako kot vse naše polpete s smash tehniko stisnemo na žar. Razlika je ta, da se z mesom stisne tudi na tanko narezana čebula. Tako se govedina peče na žaru skupaj s čebulo in se napaja arome.
Kick burgerju naredi naša domača gorčična omaka, ki smo jo pimpali, da bo burger malo bolj mehkoben na okusu. Originalnemu Oklahoma burgerju dodajo samo gorčičo, ki se je nam zdela preveč ostra. Da ne bo pomote, med polpetoma dodamo tudi cheddar sir, za piko na i pa poskrbijo kisle kumarice. Top shit kombinacija!

KDAJ IN KJE?

Na meniju ga boste videli od  20. do 30. marca v vseh naših postojankah, preko spleta v naši online aplikaciji in z Glovo dostavo.

Ne ga zamuditi!