[Special Edition] The Wurstmeister

Bavarska Legenda

Letos lahko s ponosom naslovimo ta burger kot del Hood Burger tradicije.

Wurstmesiter je eden od tistih burgerjev, ki nedvomno dviguje obrvi. Ampak je tudi eden tistih burgerjev, ki mu iz leta v leto priljubljenost raste hitreje kot ostalim specialcem!

letos praznuje 5 let saj smo ga prvič ponudili na meniju leta 2017. Mnogim je bil preveč čudaški, da bi se z njim usedli, ampak tisti, ki so ga poskusili so spoznali, da gre v resnici za zelo nežen če ne kar lahkoten burger. Ja vemo, po izgledu ne bi nikoli rekli.
Lahko bi rekli da je ta prav "švaba"! Saj veste, nemci veljajo za hladen in trd narod kjer so čustva prej znastvena fantastika, ampak globoko v sebi se tudi pri njih najde veliko mehkobe.

Niso mojstri dizajna, ampak absolutno jim je treba priznati, da imajo veliko pojma o pivu, klobasah.

Kaj je Wurstmeister?


V bombetko damo polpet iz 100% slovenske govedine, doma pripravimo nemško kremasto zelje, ki ga v pečici popečemo z maslom in gorčičnimi semeni, dodamo mu nemško gorčico z jabki in vse skupaj zaokrožimo s čisto pravo pivsko klobaso, ki na nemških koncih sliši na ime weisswurst! Slednjo najprej pokuhamo, nato pa še popečemo. S kremastim ementalerjem pa vse skupaj zaokrožimo v avtentično kulinarično čudo.

ZAKAJ ŠPILA?

Der Würstmeister je nedvomno prava popotnica v jesen. Povod za njegov nastanek je seveda bavarski Oktoberfest, zato burger združuje vse njegove glavne atribute.
Osnova sta naša krompirjeva bombetka, ki je zaradi krompirja malce bolj sladka in v kombinaciji z našo govedino ustvari odlično osnovo za igranje z okusi.

Nemci so znani po svojih klobasah. Zarad njih so ustanovili prav posebno fakulteto, kar pomeni, da klobase jemljejo zelo resno. Čeprav imajo na tisoče različnih, je nam najbolj znana ti. Weisswurst ali po naše pivska klobasa.


Prvo jo pokuhamo, slečemo iz ovoja in nato popečemo. Pivska klobasa je nežnega okusa, zato se lepo poda k pečeni govedini in prav nič ne izpade težko (če ne verjamete prosim poskusite!). Da zadevo naredimo že bolj atraktivno, burgerju dodamo domače pečeno nemško zelje, ki poda element kislosti in s tem svežino in pa nemško sladko gorčico s celimi semeni, ki uravnoteži okus s sladko noto. Vrhunska zadeva! Da se vsi te okusi lepo prenašajo na naše receptorje potrebujemo še pravi medij, ki ga najdemo v kremastem siru, ki resnično vse skupaj poveže v čudovito anglosaški kulinarični trip.

Seveda je ob pivu in ocvrtem krompirčku takšen obed že meji kriminalno dejanje.

KDAJ BO?

Gre za omejeno serijo, zato vas vljudno vabimo od 4. do vključno 15. oktobra v vse naše poslovalnice (Vič, Nazorjeva, BTC in Celje), spletno naročanje, in dostavo preko www.glovo.si

PS: Klobase, ki gredo v burger so narejene po naročilu in so v omejeni količini. Bolje priti prej, kot prepozno. Zihr je zihr!

SOBOTA 8. OKTOBER SMO ZAPRTI

V soboto 8.10. bomo izjemoma na vseh naših poslovalnicah zaprti.
Pretekli dve leti smo se na ravni ekipe malce oddaljili. Želimo se ponovno zbližati in povezati. Odnosi na delovnem mestu so v našem podjetju zelo pomembni za razvoj posameznika in kolektiva, zato smo se odločili, da bomo v soboto 8. oktobra zaprti in izkorsitli ta teambuilding celotnega Hood Burger kolektiva. 

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Gremo gremo gremooo!