Oktobra se vidimo v centru

Od postavitve naše prve prikolice na Viču dalje smo pogosto slišali vprašanje: "Kdaj pa pridete v Center?". Končno je napočil čas, ko vam lahko odgovorimo: "To jesen!". Po 4 letih bo Hood Burger odprl svoja vrata tudi v središču Ljubljane. Natančneje na Nazorjevi ulici, ki je nekoč veljala za eno izmed najbolj popularnih ulic v mestu. 

“Ker upoštevamo želje vas - naših hoodih prijateljev, smo vam prisluhnili in poiskali lokacijo, ki ji bomo s prenovo in hudim ambientom vdihnili novo življenje. ”

Ulica z zgodovino

Ulica, ki povezuje Slovensko in Miklošičevo, se je nekoč imenovala Frančiškanska cesta in je ena najstarejših v Ljubljani. Prvič se omenja že konec 18. stoletja. Leta 1978 so jo prenovili - odstranili so kockasti tlak in pločnike ter jih zamenjali z asfaltno prevleko. 4. junija 1952 so ji po Hrvaškem pesniku Vladimirju Nazorju nadeli ime Nazorjeva ulica, ki ga nosi še danes. 

Večina se spomni Nazorjeve kot ulice za druženje, saj sta na njej nekoč domovala popularni ljubljanski kino Union, takrat moderna Modna Hiša, nekaj metrov naprej pa še stolpnica Metalke. Lahko bi rekli, da je danes Nazorjeva malce utonila v pozabo, saj je mestno središče dobilo temeljito prenovo v glavnem vzdolž reke Ljubljanice in v okolici Kongresnega trga ter Slovenske ceste. 

Nazorjeva ulica je danes sicer bolj umirjena v primerjavi s sosednjo Čopovo, ki je najbolj prehodna ulica v Ljubljani, je pa zato ambient na Nazorjevi toliko bolj prijeten. Na njej lahko v miru poklepetate s prijatelji, pojeste fino večerjo ali pa se ustavite na hladnem pivu. 

“Verjamemo, da si Nazorjeva ulica zasluži več pozornosti. Za nas to predstavlja še toliko večji izziv, saj ji želimo vrniti tisti blišč, ki ga je nekoč že imela. ”

Iz malega je zraslo veliko

Hood burgerji so prvič zacvrčali na žaru na avgustovski poletni večer leta 2012. Pekli smo jih na stojnici pred Sax pubom v Trnovem, kmalu za tem pa smo se preselili v prvo stalno lokacijo pred Interspar Vič. Prikolico je kmalu nadomestil recikliran ladijski kontejner, s katerim smo postavili nov mejnik v gradnji montažnih objektov. Izkazalo se je, da je naš ladijski kontejner služil kot navdih številnim drugim podobnim obratom s hrano, ki so kasneje, kot gobe po dežju, zrasli po Ljubljani. Letos spomladi smo v sklopu zanimivega street food market koncepta odprli še našo drugo lokacijo v ljubljanskem nakupovalnem središču BTC. 

Novo poglavje v naši hoodi zgodbi

“V središču Ljubljane želimo še naprej širiti kulturo burgerjev in dobro vzdušje v družbi prijaznih ljudi. Dogajanje na Nazorjevi ulici bomo popestrili z različnimi kulturnimi dogodki, ki jih bomo organizirali skozi vse leto. ”

Nova restavracija na Nazorjevi, ki jo odpiramo v mesecu oktobru, je povsem novo poglavje v naši hoodi zgodbi. V lokalu, ki meri izdatnih 145 m2, bomo ohranili naš originalen koncept ulične prehrane po vrednotah, ki smo jim zavezani od odprtja naše prve poslovalnice na Viču dalje. Seveda se obetajo tudi nekatere novosti - kakšne bodo, pa naj zaenkrat še ostane skrivnost. 🙂

Kmalu se vidimo na Nazorjevi, obljubimo, da bomo naredili žur, ki si ga boste zapomnili.