[Special Edition] Balbo

Drage prijateljice in prijatelji!

Leto je naokoli in ne glede na to, ali ste vraževerni ali ne, je gotovo tudi pri vas začetek leta v znamenju tradicij. Španci točno ob polnoči obvezno pojejo 12 grozdnih jagod, severnjaki radi skačejo v ledeno mrzlo morje, pri nas pa na novega leta dan ne smeta manjkati prenosa smučarskih skokov in novoletnega koncerta z Dunaja.

V Hoodu pa imamo še eno novoletno tradicijo, ki jo zvesti sledilci že dobro poznate. Novo sezono specialcev namreč vsako leto otvorimo z našim šampionom med šampinjoni – Balbom! 

KDO jE BALBO?

Rodil se je nekje na meji med Italijo in Švico in baje ima daljnega strica iz levega kolena, ki prihaja iz Uruguvaja, sicer pa trenira in živi v ZDA. Zelo rad ima gobe, zato v prostem času na svojem domačem vrtu, verjeli ali ne, ljubiteljsko goji šampinjone.
Balbov instinkt v ringu vedno znova preseneča in če na stavnicah želite staviti proti njemu, raje razmislite še enkrat.

KAKO VAS BO NOKAVTIRAL

Krompirjeva bombica vsebuje našo sočno 100 % slovensko govedino, po kateri se nesramno in zapeljivo vleče zajetna doza stopljenega švicarskega sira. Tokrat smo recept nekoliko osvežili in namesto gruyera izbrali sir raclette.
Levi kroše vam bodo zadali na maslu popečeni marinirani šampinjoni, zanemariti pa ne gre niti skromne popražene čebule, ki neskromno doprinese k okusu tega burgerja.
Za dodatno dimenzijo v okusu poskrbi Alioli s kaprami. Gre za enostavno omako, v kateri je majoneza, kanček česna in limoninega soka ter nekaj sesekljanih kaper, ki ta sicer zimski burger prav prijetno osvežijo.
Vsak element je ključ do njegove popolnosti in tako kot pri boksu, je tudi tukaj najpomembnejša prava kombinacija ključnih sestavin in dober tajming.

TUDI ZA VEGETARJANCE

Če dovolite, predlagamo, da poskusite tudi vegi različico Balba. Naš zelenjavni polpet iz kvinoje, bukovih ostrigarjev, orehov in graha, se odlično poda Balbotovi kombinaciji mariniranih šampinjonov, sira raclette in popražene čebule z domačo majonezo. Všeč bo tudi ljubiteljem mesa, obljubimo!

Ding ding ding! Balbo prihaja v ring vseh naših poslovalnic 10. januarja, zadnjo rundo pa bo odplesal v soboto, 20. januarja.

Naročite ga lahko v vseh naših poslovalnicah, online na order.hoodburger.si ali pa izberete dostavo domov preko glovoapp.com

Gremo, gremo, gremooo!