[Special edition] Billy Bob Bacon

Drage prijateljice in prijatelji,

pravijo, da pravkar preživljamo najbolj turoben del leta. Veseli december je davno za nami, na pločniku gazimo po plundri, avto ne vžge iz prve ... Vsi že sanjamo o pomladi, a zima bo še trajala. Lahko pa jo presekamo in se dobimo v Hoodu na BBQ pojedini!
Če ste kdaj obiskali ZDA, veste, da barbecue pri njih ni samo način priprave hrane, je pravi stil življenja. Preživljanje popoldnevov na domačem vrtu tam ne mine brez dima in kar 75 % jih peče na žaru tudi pozimi. Zato smo se odločili, da tudi mi otvorimo BBQ sezono in na meni znova postavimo starega znanca Billy Boba. Yeehaw!

SOUTHERN STYLE

Jug ZDA velja za srce Amerike. Vsi poznamo njihovo ljubezen do orožja, pick-up tovornjakov in dobre glasbe, ne smemo pa pozabiti, da so praktično izumili barbecue, kot ga poznamo danes in znanje o pripravi mesa na žaru izpopolnili do potankosti. Njihov "southern style grill" temelji na dobrem mesu, vrhunski pripravi in posebnih BBQ omakah z domačimi, skrivnimi recepturami, ki imajo eno samo nalogo - razvedriti brbončice jedcev.

AVTORSKA BeerBQ OMAKA

Nekateri našo BeerBQ omako že poznate. Namreč kot ata na mamo paše z našim ocvrtimi nagci ali bedrom. Ko jo prestavimo v burger z govedino, pa jo ponesemo še na en višji nivo. In prav ta omaka je glavna posebnost našega povratnika.
Namesto klasične, industrijske BBQ omake, kakršno lahko najdete na eksotičnem oddelku vaše najljubše trgovine, se mi te omake lotevamo čisto po svoje. Ure in ure kuhanja so se obrestovale. Naredili smo svojo skrivno BeerBQ omako iz kečapa, piva OND pivovarne Bevog in kombinacije skrivnih začimb. V njej najdete tudi prekajeno špansko papriko. 

KAKO GA NAREDIMO?

Billy Boba naredimo iz Hood Burgerjeve krompirjeve bombice, ki jo popečemo na maslu, vanjo položimo polpeto iz 100 % slovenske pašne govedine, na kateri smo prej stopili sir cheddar. Zraven popečemo še kraško panceto, dodamo rezino ali dve sočnega paradižnika in vse skupaj zaključimo z domačo ameriško apple slaw solato, ki močnim, dimljenim BBQ okusom doda svežino. Solatka vsebuje tanko narezano zelje, korenje in jabolka, začinimo pa jo z majonezno-gorčično omako, ki jo prav tako pripravljamo sami.

KDAJ IN KJE?

Vsi ljubitelji pristnih ameriških okusov si lahko si lahko Billy Boba privoščite med 31. januarjem in 10. februarjem v vseh naših poslovalnicah. Za udobno naročilo vnaprej izkoristite našo online aplikacijo ali pa si privoščite Glovo dostavo na dom.

Gremo, gremo, gremooo!