[Special Edition] The Kliffhanger

Z vzponi na gore nismo spoznavali svoje veličine. Spoznavali smo, kako krhki, šibki in polni strahu smo."

Reinhold Messner, prvi solo alpinist na Everestu. 

Nekaj čarobnega, celo božanskega se skriva v gorskem svetu. Iz njega seva neka nepojasnjena energija, ki nas privlači že od antičnih časov. Toda ko se mu približamo, nam hitro pokaže, kako nebogljeni smo v resnici. Stari Grki so verjeli, da tu domujejo njihovi bogovi, zato si do vrha niso drznili in še danes le redki zberejo pogum za vzpon na najvišje očake. Le ti zares vedo, kaj pomeni biti prepuščen na milost in nemilost vsemogočnega. Med njimi je seveda Kliffhanger!

PREDAN ALPINIST

Našega alpinista že poznate. Pred nekaj leti smo iskali burger, ki bi lepo sedel v vrhunec zimske sezone in nastal je Kliffhanger, ki se je hitro zasidral v naša srca. Navdih zanj smo iskali v zavetju Alp, kjer kraljujejo mrzle zime in kratki dnevi ter sveža poletja in kristalno jasne noči. 

TRD KOT SKALA, A NEŽEN KOT CVET

Zatekli smo se v gore, plezali, čepeli na skali in občutovali dih jemajočo panoramo. Počitka skorajda ni, telo je v konstantnem pogonu. Potrebujemo neskončne kalorije in brez prave opreme se možnosti za preživetje hitro zmanjšajo.

KAJ SE JE ZGODILO?

Našo krompirjevo bombetko in proteine naše sveže mlete govedine smo opremili z ocvrtim krompirjevim polpetom, ki burgerju poda čudovito hrustljavo teksturo. Nanj nato položimo luštno dozo kremastega kamamberja. Tej kombinaciji se odlično prileže še nekaj domačega z naših krajev - na tanko narezana in na žaru pečena prekajena šunka, ki na koncu samo rahlo poboža naše brbončice.
Da so ti okusi v pravem ravnovesju smo burger zaokrožili z domačo Dill-Mayo omako, ki jo naredimo s koprom, gorčico in majonezo. 

Zveni kot atomska bomba, ampak kot pravi hribolazec, je tudi Kliffhanger od zunaj trd kot skala, od znotraj pa nežen kot cvet.  
Če ga pospremite z našim Hood Krompirčkom, obljubimo, da boste imeli dovolj energije še za vašo boljšo polovico. Če menite, da je Kliffhanger že preveč bombastičen, pa si privoščite nekaj vlaknin z našo Jackie Slaw solatko. 

KDAJ in KJE?

Kliffhanger bo na meniju od 21. februarja do 2. marca v vseh naših poslovalnicah (Vič, Nazorjeva in BTC). 

Do njega lahko pridete kar direktno k nam v restavracijo, lahko ga naročite preko naše spletne aplikacije za naročanje ali pa on pride k vam z Glovo dostavo.

Yodeliiii hiiii hooooo, gremo gremo gremooo!