[Street Party] Prismojeni Profesorji Bluesa

Drage prijateljice in prijatelji, vrača se Hood Street Party! Naš glasbeni oder bodo letos otvorili Prismojeni profesorji bluesa, pionirji slovenske blues & funk scene!

KDO ZA VRAGA SO PRISMOJENI?

Nekateri jih zelo dobro poznate, drugi ste jih sigurno slišali na radiju v kakšni koloni. Prismojeni profesorji bluesa so nedvomo ena bolj perspektivnih glasbenih skupin pri nas. 
Njihovi začetki segajo nazaj v leto 2008, ko sta se našla mladi blues rock kitarist Julijan Erič in basist Miha Ribarič. Skupaj sta večkrat igrala v jam "sešnih" in nekega dne je jima je pridružil tudi Zlatko Djogič na bobnih. Šest mesecev po njihovem prvem srečanju so fantje začeli redno vaditi in igrati.
Kasneje se jim je pridružil še Julijanov brat Miha Erič z orglicami, ki pa se je kasneje odločil za samostojno glasbeno pot. Zadnji prišlek v skupino je Aleš Uhan na klaviaturi.

Band je v svojem času izdal že tri albume. Prvega z imenom Family so zapekli leta 2016, dve leti kasneje je sledil album Wacky Blues Professors, leta 2020 pa še najbolj sveža plošča z imenom Prismojeni?

KAJ IGRAJO?

Igrajo blues, funk, r&b, ter podobne zvrsti, ki nas spominjajo na glasbo šestdesetih in sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Kaj to pravzaprav pomeni?  Malo jedače, veliko pijače ter ogromno zlomljenih src ter polomljenih palic, s krvjo premazanih strun ter pretrganih razmerij, ne glede na petek ali svetek.  Valjanje po blatu, pločnikih, hoja po ulicah klečeč in proseč naj jim vendarle pustijo odigrati še tretji koncert v Ljubljani tisti teden. Za honorar so prosili le elektriko in nekaj pekočega za na zob. Legenda govori o domnevnem koncertu v konzervi sardin, a pričevalcev (beri sardin) ni več moč izslediti. Štirje jezdeci glasbene apokalipse z ramo ob rami živahno jezdijo na neukrotljivih oslih proti obzorju. 

Zasedba:
Julijan Erič: električna kitara,
vokal Zlatko Djogić: bobni, vokal
Miha Ribarić: bas kitara, vokal
Aleš Uhan:  Klaviature, klaviatara

KDAJ IN KJE BO?

Dobimo se v sredo, 14. junija, na terasi naše postojanke na Viču. Profesorji štartajo ob sedmih zvečer in špilajo tja do devetih, če jih podmažemo s kakšnim dodatnim pivom, pa se morda zmenimo še za kakšen bis!

Vabljeni! 🥳