[Special edition] Louis Lunch

ROJSTVO LEGENDE

Pisalo se je leto 1900 in lepega dne je nek poslovnež planil v restavracijo Louis' Lunch v Connecticutu blizu New Yorka ter lastnika vprašal, če mu lahko pripravi nekaj za po poti, saj da se mu zelo mudi.
Gospodarja Louisa so vsi poznali po vsak dan sveže mleti lastni mešanici mesa. Hitro se je znašel, vzel enega svojih polpetov, ga stisnil med dve rezini toasta in možakar je zadovoljen odhitel naprej, nevedoč, da roki drži prvi burger na svetu.
Legendarna kombinacija je nato v le nekaj desetletjih osvojila Ameriko in cel svet, Louisovo inovacijo pa je potrdila celo ameriška kongresna knjižnica, ki je Louis Lunch uradno proglasila za prvi burger na svetu.

povratek h koreninam

Med našimi special edition burgerji prevladujejo kulinarične ekstravagance, ki vaše brbončice razvajajo s še nevidenimi kombinacijami okusov. Tokrat pa smo se vrnili k osnovam. Louis Lunch je poklon našim skupnim koreninam, brez katerih tudi zgodbe Hood Burgerja ne bi bilo.

KAKO GA NAREDIMO

Tako kot Louis začnemo z lastno sveže mleto 100 % slovensko govedino, ki jo skupaj s čebulo smashnemo na žar, da lepo zakaramelizira. Polpet namesto v klasično bombetko položimo med dve debeli šniti popečenega toasta z maslom, dodamo kremni ementaler in dve rezini sočnega paradižnika. Simpl, ampak bolano dobr.

KDAJ IN KJE?

Louis Lunch prihaja na naš meni v sredo, 5. julija in ostaja na njem do sobote, 15. julija. Na voljo bo v vseh poslovalnicah, online na order.hoodburger.si in z Glovo dostavo na dom.

Gremo Gremo Gremo!