[Special edition] The Cuban Sandwich

Cuban Sandwich, razrezan na pol

VIVA LA REVOLUCIÓN!

Drage tovarišice in tovariši, prisluhnite! Vsi vemo, da se v Hoodu že od prvega dne vse vrti okoli sočne pašne govedine. Mi pa pravimo »Dol z imperialistično hrano, dovolj je bilo hegemonije kapitalističnega burgerja. Naj živi pujsek! Viva el sandwich cubano!

THE CUBAN SANDWICH SE VRAČA

Ikona floridske ulične kulinarike in jed, ki je iz generacije v generacijo hranila delavski razred, je kot miks kubanske, italijanske in španske mentalitete lahko nastala le v Ameriki.

Na Floridi je bila namreč nekoč močna tobačna industrija, v kateri so prednjačili priseljenci iz Kube. V upanju na boljše življenje so iz svoje rodne dežele s seboj prinesli vse, kar so lahko. S trebuhom za kruhom so tja prihajali tudi drugi priseljenci. Sobivanje in vsakodnevno druženje na delovnem mestu je botrovalo k izjemnemu ustvarjanju novih okusov. Tako je v času vrhunca ameriške tobačne industrije nastal eden najbolj znanih sendvičev na svetu The Cuban Sandwich!

KAKO GA NAREDIMO

Kuba je znana po dobrih cigarah, odličnem rumu, salsi in vrhunski počasi pečeni svinjini. Slednjo smo mi resno vzeli. Naredili smo marinado iz pomaranče, limete, česna, origana, kumin, popra, paprike. Svinjino smo v njej marinirali 24 ur, da se lepo napoji teh čudovitih arom.

Nato smo jo dali v pečico na 140 °C za 5 ur. Pujsek seveda ne bo osamljen. V družbi italijanskega kuhanega pršuta, kislih kumaric, gorčice in cheddar sira je zavit v našo podolgovato štručko, popečeno in z maslom namazano.

Za piko na i sendvič pokapljamo še s svežo omako iz mete, pomaranče in limone. Kruh je z obeh strani popečen, da fino zahrusta.

Ne hodite na Kubo. Pridite na Hooda!

KDAJ IN KJE

The Cuban Sandwich bo zavzel meni vseh naših poslovalnic od 26. julija do 5. avgusta, na voljo pa bo tudi preko naše spletne aplikacije order.hoodburger.si in z Glovo dostavo na dom.

Gremo gremo gremooo!