[Special Edition] De La Boca

delaboca-page-5.jpg

Hood Burger te vabi na kulinarično potovanje v prvem razredu. Destinacija: Buenos Aires! Iz dežele pamp in gavčev, tanga in nogometnih genijev, prihaja v goste De la Boca steak sandwich.

LA BOCA

La Boca je eden bolj revnih predelov v Capital Federal Buenos Aires, a hkrati eden najbolj turistično obiskanih, saj v njem nahaja znamenita ulica "El Caminito”, kjer lahko uživate v uličnem tangu, barviti arhitekturi in srkate mate čaj. 
Ta predel so prvotno naselili priseljenci iz Genove in tudi njihova kulinarika je nekakšna zmes italjanske in španske kulture. V La Boci pa je svojo karierno pot začel tudi najbolj znani argentinec na svetu, Diego Armando Maradona. 

ZA KAJ GRE?

HB-FRANCO-ZOLA-PLAKAT.jpg

Tako kot Maradona tudi sendvič De la Boca pooseblja argentinski značaj, le da je precej bolj olikan in vzgojen. Štos je, da so argentinci sila preprosta nacija, zelo ponosni in strašno srčni. Živijo v večni krizi, imajo izrazit smisel za estetiko, njihov sarkazem pa poskrbi za dnevno dozo smeha. 
De la Boca je točno to! Enostaven in pristen, glede na raznolikost sestavin reven, a izrazito očarljiv. Ko vanj ugrizneš, pa že razmišljaš, da je sendvič morda premajhen (kljub lepih 160 g uležane govedine).

CHIMICHURRI

Salsa Chimichurri (čimičuri) je ena najbolj znanih argentinskih omak in je nepogrešljiva pri njihovem tradicionalnem žaru, imenovanem "asado." Narejena je iz sesekljanega peteršilja, svežega origana, bazilike, šalotke, popečenega česna, olivnega olja, soli in popra, ščepca čilija in začinjena z limoninim ali limetinim sokom. 

KAKO GA NAREDIMO?

Že res, da je "De la Boca” steak argentinsko obarvana jed, a kot se pri nas spodobi, smo ga naredili iz odličnih slovenskih sestavin. Kruh smo zamenjali za našo podolgovato štručko, uležana goveja rebra in stegno smo izkoščičili, jih narezali na fine rezine in jih na hitro popekli na žaru, poleg okusne govedine smo dodali še nekaj v pomarančah okisane čebulice, nariban queso fresco (mladi sir) in vse skupaj začinili z našo doma narejeno salso Chimichurri.

KDAJ?

Argentinec bo na meniju naših poslovalnic od 6. do 16. septembra. Če hočeš prehiteti vrsto, ga naroči vnaprej na order.hoodburger.si ali si privošči Glovo dostavo. 

Gremo gremo gremooo!

delaboca-page-2.jpg