[Special edition] The Cuban Sandwich

[Special edition] The Cuban Sandwich

Kuba je znana po počasi pečeni svinjini, ki jo najprej 24 ur mariniramo, nato pa jo damo v pečico na 140 °C za 5 ur. Dodamo italijanski kuhan pršut, kisle kumarice, gorčico in cheddar sir, vse skupaj pa zavijemo v našo podolgovato štručko, popečeno in z maslom namazano. Za piko na i sendvič pokapljamo še s svežo omako iz mete, pomaranče in limone. Kruh je z obeh strani popečen, da fino zahrusta. 

[Special edition] Street Surfer

Poustvarili smo klasiko iz 50-ih let prejšnjega stoletja, ko so surferji in burgerji začeli svoj zmagoviti pohod po ZDA. Krompirjeva bombetka, sledi sloj ketchupa, nato nanos gorčice, dvojni polpet, dvojni cheddar sir, rezina ali dve bele čebulice in nekaj rezin okisanih kumaric, ki lepo zaokrožijo celoto.

[Special edition] The Cuban Sandwich

[Special edition] The Cuban Sandwich

Kuba je znana po počasi pečeni svinjini, ki jo najprej 24 ur mariniramo, nato pa jo damo v pečico na 140 °C za 5 ur. Dodamo italijanski kuhan pršut, kisle kumarice, gorčico in cheddar sir, vse skupaj pa zavijemo v našo podolgovato štručko, popečeno in z maslom namazano. Za piko na i sendvič pokapljamo še s svežo omako iz mete, pomaranče in limone. Kruh je z obeh strani popečen, da fino zahrusta. 

[Special edition] Louis Lunch

Louis Lunch je naš poklon prvemu burgerju na svetu, ki so ga leta 1900 pripravili v ZDA. 100 % slovensko govedino, ki jo skupaj s čebulo smashnemo na žar, da lepo zakaramelizira, dve debeli šniti popečenega toasta z maslom, kremni ementaler in dve rezini sočnega paradižnika. Simpl, ampak bolano dobr.