[Special Edition] - El Gringo

MI SMO ZA VROČE

Je tudi vas tale ohladitev čisto frapirala? Nismo še pripravljeni na to, da bi se poslovili od martinčkanja na terasi s pivom v roki. In če je narava ne da, moramo za vročino pač poskrbeti sami. Ne, ne govorimo o plinskih grelcih. Poslužili smo se veliko bolj starodavnih metod, ki naraven način uravnavajo našo telesno temperaturo.

Drage dame in gospodje, na meni prihaja El Gringo, special edition burger z zajetno dozo jalapeñosov in pečenih paprik. Ai ai ai ai ai ai.

AMERIČAN V JUŽNI AMERIKI 

Gringo je v Južni Ameriki posmehljiv izraz za Američana. Stopenj gringov je več, od klasičnega turista, ki pristane na drugi celini in po petih minutah že išče najbližji Starbucks, do največjega gringa vseh gringov, ki je tisti, ki se trudi govoriti špansko, zraven pa ima izrazit ameriški naglas.

El Gringo ni daleč od te definicije. Želi si pokazati svoje latino atribute, a se že z aviona vidi, da prihaja iz ZDA. Pač gringo. Po zasnovi je zelo podoben našemu staremu prijatelju Long John Chilli Cheese, le da smo ga zapakirali malo drugače in mu dodali nekaj žmohta z limetino majonezo. 

V krompirjevi bombici sta dva tanjša polpeta naše 100 % slovenske govedine, na njem stopljeni dvojni cheddar sir, zraven je dobra mera popečenih jalapeñosov, na žaru pečena paprika in limetina majoneza. Simpl, ampak bolano dobr!

Od 18. do 28. oktobra bo v vseh naših poslovalnicah garantirano vroče! El Gringa lahko naročite tudi online in z Glovo dostavo na dom. Gremo gremo gremoooo!

PS: Tistim, ki upajo, da bo vročina puhtela iz ušes, pa predlagamo, da si v burger nakapljajo še nekaj pikantne omake Čili Pippa... Ai ai ai ai ai ai ai….