[Special edition] Billy Bob Bacon

Dame in gospodje, čas je za dozo ameriškega Juga – tu je eden in edini Billy Bob Bacon!

SRCE AMERIKE

Jug ZDA ima v ameriški kulturi posebno mesto. Obožujejo svoje pick-up tovornjake, kavbojske klobuke in škornje ter seveda dobro hrano. Podnebje je v teh krajih tako ugodno, da se penzionisti iz cele države selijo k njim, hkrati pa to pomeni, da se sezona piknikov na Jugu nikoli ne konča. Ni čudnega torej, da so praktično izumili barbecue, kot ga poznamo danes.

BBQ pri njih ni samo način priprave hrane, je pravi stil življenja. Preživljanje popoldnevov na domačem vrtu ne mine brez dima in tudi če se dobijo le z družino in prijatelji, omamne vonjave kmalu privabijo celo sosesko. Če te povabijo na žar, se lahko upravičeno počutiš počaščeno, saj je to znak, da so te sprejeli medse. You're invited to the cookout!

SOUTHERN STYLE

Južnjaki so pri pripravi mesa na žaru izpilili vsako podrobnost, začenši z vrsto lesa, s katero podkurijo (za optimalno dimljenje uporabljajo le hrast, oreh ali mesquite).

Njihov "southern style grill" temelji na dobrem mesu, vrhunski pripravi in posebnih BBQ omakah z domačimi, skrivnimi recepturami, ki imajo eno samo nalogo - razvedriti brbončice jedcev. Tako kot naš Billy Bob Bacon. 

AVTORSKA BeerBQ OMAKA

Nekateri našo BeerBQ omako že poznate. Namreč kot ata na mamo paše z našim ocvrtimi nagci ali bedrom. Ko jo prestavimo v burger z govedino, pa jo ponesemo še na en višji nivo. In prav ta omaka je glavna posebnost našega povratnika.
Namesto klasične, industrijske BBQ omake, kakršno lahko najdete na eksotičnem oddelku vaše najljubše trgovine, se mi te omake lotevamo čisto po svoje. Ure in ure kuhanja so se obrestovale. Naredili smo svojo skrivno BeerBQ omako iz kečapa, piva OND pivovarne Bevog in kombinacije skrivnih začimb. V njej najdete tudi prekajeno špansko papriko. 

KAKO GA NAREDIMO?

Billy Boba naredimo iz Hood Burgerjeve krompirjeve bombice, ki jo popečemo na maslu, vanjo položimo polpeto iz 100% slovenske pašne govedine, na kateri smo prej stopili sir cheddar. Zraven popečemo še kraško panceto, dodamo rezino ali dve sočnega paradižnika in vse skupaj zaključimo z domačo ameriško apple slaw solato, ki močnim, dimljenim BBQ okusom doda svežino. Solatka vsebuje tanko narezano zelje, korenje in jabolka, začinimo pa jo z majonezno-gorčično omako, ki jo prav tako pripravljamo sami.

KDAJ IN KJE?

Billy Bob Bacon je nepogrešljiv član naše ekipe special editionov in ljubitelji pravih ameriških okusov ste ga nedvomno že pogrešali.

Privoščite si ga lahko med 10. in 20. majem v vseh Hood Burger poslovalnicah. Oglasite se osebno, naročite vnaprej preko naše online order aplikacije, ali pa ga naročite domov z dostavo Glovo.

Gremo, gremo, gremooo!