Header.jpg
Web_naprava.jpg
Nasa2.jpg
Burger.jpg
Web_K.jpg
Web_Pivo.jpg
WebHB.jpg
Header.jpg

Hood Kahuna Burger


- special edition -

SCROLL DOWN

Hood Kahuna Burger


- special edition -

hood kahuna burger

Samo od 8. do 18. junija letos! Pridi čekirat!

 

Web_naprava.jpg

Dogaja se


- bodi med prvimi, ki izve kaj se dogaja -

Dogaja se


- bodi med prvimi, ki izve kaj se dogaja -

 

bodi na tekočem

Pri nas se vedno nekaj dogaja. Prijavi se na naše novice in nikoli ne zamudi naslednje objave.

Nasa2.jpg

Tudi najdaljša pot se začne s prvim korakom


- prvega smo naredili leta 2012 -

Tudi najdaljša pot se začne s prvim korakom


- prvega smo naredili leta 2012 -

 

HOOD ZAČETEK

Hood Burger je zgodba o dveh ekonomistih, ki sta po končanem študiju ekonomije neuspešno iskala prvo zaposlitev. Til Pleterski in Klemen Ptičak sta leta 2012 prišla do spoznanja, da v Ljubljani ni mogoče dobiti pravega burgerja, narejenega iz lokalnih sestavin in lastne recepture, zato sta si za cilj postavila razviti recept za najboljši burger v Sloveniji. Po šestih mesecih razvoja in testiranja jima je uspelo, Hood Burger sta javnosti prvič predstavila avgusta 2012 na stojnici pred Sax pubom. 

In odziv je bil fantastičen. Ljubljančani so bili več kot očitno željni in lačni burgerjev. Jeseni istega leta sta ponosno odprla prvo stalno lokacijo na parkirišču trgovskega centra Interspar Vič. Legendarna črna prikolica na Viču se je poleti 2013 prelevila v čisto pravi lokal s teraso. Hood Burger je odprl novo poglavje hitre prehrane v Sloveniji in sprožil slovensko burger revolucijo, ki je sledila v naslednjih letih. 

OBOŽUJEMO HAMBURGERJE

Hood Burger je sodobna okrepčevalnica, kjer strežemo najokusnejše goveje in piščančje hamburgerje, steak sendviče in čisto pravi domači krompirček. Eno najbolj znanih svetovnih ikon hitre hrane – hamburger, smo sestavili po svojem okusu, vendar smo se držali njegove osnovne definicije. 

Kakovostne sestavine so za nas primarnega pomena, zato smo najboljše poiskali v naši okolici. Podpiramo lokalne pridelovalce in se s tem trudimo manjšati negativen vpliv emisij na okolje, saj sestavine niso pripeljane z različnih koncev sveta. 


LOKALNO

Naše jedi delamo iz najboljših sestavin domačega okolja in to le od preverjenih pridelovalcev in dobaviteljev. Meso, zelenjava, krompir in kruh so slovenskega porekla in vsak dan sveže pripravljeni, sire pa nam dobavljajo sirarski mojstri držav, kjer so ti siri njihov zaščitni znak. Vse jedi so plod lastnega razvoja receptov in vsak naš izdelek ima v ozadju tudi svojo zgodbo.

 

DRUŽBENO

Naše glavne vrednote so želja po nenehnem raziskovanju in učenju, dobri medsebojni človeški odnosi in iskrenost. Eno izmed naših glavnih vodil je zavzemanje za podporo lokalnega gospodarstva. To uresničujemo s podpiranjem lokalnih pridelovalcev, ustvarjanjem novih delovnih mest in uresničevanjem različnih dobrodelnih projektov. Naše vrednote se ne izkazujejo le preko naših projektov, ampak jih lahko začutite, ko nas obiščete in imate prvi stik z našimi prijaznim osebjem.

 

 

 

ODGOVORNO

Naša poslovalnica na Viču je narejena iz recikliranih materialov. Zgradili smo jo iz rabljenega ladijskega kontejnerja, ki je svoj prvotni namen že davno odslužil, pri nas pa je dobil novega. Kozarce in papir ločujemo in recikliramo, odpadno arašidovo olje pa gre v nadaljnjo predelavo, namenjeno za biogorivo. Pomagaj nam ohraniti čisto okolje in recikliraj z nami.


Burger.jpg

Ljubezen na prvi ugriz


- 100% slovenska pašna govedina -

Ljubezen na prvi ugriz


- 100% slovenska pašna govedina -

 

NI VSAK BURGER HOOD BURGER

Slovenija je dežela kjer je mogoče dobiti vrhunske sestavine za vse jedi, ki jih pripravljamo. S svežimi lokalnimi sestavinami, lastnimi recepti in veliko ljubezni pri pripravi zagotavljamo, da boste vedno dobili enako dober burger.
Za naše burgerje uporabljamo zorjeno 100% pašno govedino slovenskega porekla, vsak dan sveže pečene domače krompirjeve bombice in 100% slovensko zelenjavo z okoliških kmetij. Vse jedi so plod lastnega razvoja receptov in vsak naš burger je svoja zgodba zase.


Hood Burger, hamburger, burger, hoodburger, prvi slovenski burger, domače sestavine, Hood Burger Classic

hood classic

Krompirjeva bombica popečena na maslu, 100% govedina slovenskega porekla, naša classic hišna omaka, sveža domača solata, rezine sladkega paradižnika in Cheddar sir.

Hood Burger, hamburger, burger, hoodburger, prvi slovenski burger, domače sestavine, Hood Burger Le Brie

hood le brie

Krompirjeva bombica popečena na maslu, 100% govedina slovenskega porekla, hišna majoneza z mariniranimi šampinjoni, rezine sladkega paradižnika, sveža rukola in Brie sir.

Hood Burger, hamburger, burger, hoodburger, prvi slovenski burger, domače sestavine, Hood Burger Chicken

hood chicken

Krompirjeva bombica popečena na maslu, 100% piščančje meso slovenskega porekla, hišna majoneza z mariniranimi šampinjoni, rukola, rezine sladkega paradižnika, sveža domača solata in Mozzarella sir.


 
Hood Burger, hamburger, burger, hoodburger, domače sestavine, Hood Burger Steak, rozbif, sendvič 

hood steak

Domača štručka, tanke rezine v olivnem olju uležanega govejega hrbta, popražena sladka čebul'ca in Provolone sir.

hoodi dodatki

Svojim jedem lahko dodate na žaru popraženo čebul'co, hrustljavo kraško panceto, dodatno porcijo sira (Brie, Cheddar, Mozzarella ali Provolone) in pekoče omake slovenskega proizvajalca Čili Pipp.

 

 
 
Web_K.jpg

Sreča je domač krompir


- 100% slovenski in ocvrt v arašidovem olju -

Sreča je domač krompir


- 100% slovenski in ocvrt v arašidovem olju -

 

hood krompirček

To ni navaden ocvrti krompirček. Hood krompirček je čisto pravi domači krompirček slovenskega porekla. Za nas posebej ga prideluje kmetija Medved z Dolenjske. V njegovo pripravo vložimo veliko truda, saj ga vsak dan najprej olupimo, narežemo in nato še namočimo v vodi, da iz njega izločimo odvečen škrob. S Hood burgerjem sta najboljši par. 

Web_Pivo.jpg

Na zdravje


- privošči si trenutek zase -

Na zdravje


- privošči si trenutek zase -

 

HOODO PIVO

Tudi pri pivu prisegamo na vrhunsko kvaliteto in lokalno znanje. Dobre jedi si zaslužijo dobro pijačo, zato lahko v naši ponudbi najdete pivovarske mojstrovine izpod rok slovenskih mikropivovarjev, ki takoj za mejo v sosednji Avstriji ustvarjajo vrhunska piva v kraft pivovarni Bevog. Pivovarna Bevog iz Bad Radkersburga, ki je prejela številne nagrade, je trenutno ocenjena kot najboljša pivovarna v Avstriji.  


 
Hood Burger, hamburger, burger, hoodburger, pivo, craft, mikropivovarna, beer, slovenian beer, Tak Bevog, Pale Ale

tak - pale ale

Pale ale izvira iz Anglije, vendar so ga v pivovarni Bevog zvarili na svoj način. Zasnovan je bil z vizijo po okusnem, aromatičnem in uravnoteženem pivu. Štiri različne vrste hmelja mu dajejo sadno aromo in odličen osvežujoč okus, ki skupaj s sladom ustvarja zelo uravnoteženo in hudo pitno pivo.

Hood Burger, hamburger, burger, hoodburger, pivo, craft, mikropivovarna, beer, slovenian beer, Kramah Bevog, India Pale Ale

union nefiltrirano

Ljubljansko lager svetlo pivo je nefiltrirano z izrazito motno texturo in bolj nežno aromo, kot klasično lager pivo. V našem nosu se najprej izberejo travne note hmelja nato pa se vse skupaj zaključi v zelo mehak in rahlo meden okus. Dober kot pes in svež kot spomladansko jutro. Lahko in izjemno pitno pivo. 

 

 
Hood Burger, hamburger, burger, hoodburger, limonada, domača limonada

hooda limonada

To ni navadna limonada. Klasični limonadi dodamo sok sočne grenivke, sveže natrgano domačo meto in led ter vse skupaj zmešamo v hudo dobro in osvežilno limonado. 

ledeni caj.png

hood ice t

Earl grey in limonin sok.

 
WebHB.jpg

Pridi na obisk


- blizu smo-

Pridi na obisk


- blizu smo-

 
 

Hood Burger Vič
Jamova cesta 105, Ljubljana

PON - SOB 10h - 22h
NEDELJA IN PRAZNIKI ZAPRTO

HOOD BURGER VIČ

Prav tukaj, pred Interšparom Vič, smo oktobra 2012 začrtali našo pot. Stara gostinska prikolica iz leta 1992 je postala temeljni kamen zgodbe o Hood Burgerju. Deset mesecev kasneje smo morali našo črno prikolico upokojiti, saj so delovne razmere v njej začele oteževati delo ekipe in pripravo naših okusnih burgerjev ter krompirčka. Hkrati pa smo se tudi že začeli soočati s problemom dohajanja povpraševanja po naših hamburgerjih.

Star ladijski zabojnik iz leta 1990, ki smo ga pripeljali iz luke Trst, smo reciklirali in ga predelali v sodobno kuhinjo. Tako smo lahko zagotoviti ustrezne delovne pogoje za ekipo in pripravo jedi. Tudi našo teraso smo zgradili iz recikliranih materialov. Za tla smo uporabili rabljene europalete, mize pa smo naredili iz rabljenega lesa.

Avgusta 2013 smo ponosno odprli “loputi” našega Hood kontejnerja, več kot 100.000 € vrednega unikatnega objekta, na katerem je sodelovalo 10 različnih podjetij in delalo več kot 40 ljudi.


 

Hood Burger BTC
Tržnica BTC, Ljubljana

PON - SOB 10h - 21h
NEDELJA IN PRAZNIKI ZAPRTO

HOOD BURGER BTC

Maja 2016 smo odprli našo drugo poslovalnico v lični leseni hiški, ki je del zanimivega street food market koncepta v neposredni bližini tržnice v ljubljanskem nakupovalnem središču BTC City. 

Na street food marketu na Tržnici BTC City lahko obiskovalci poleg Hood Burgerja izbirajo med petimi ponudniki hrane s celega sveta in se nato usedejo na veliko skupno teraso s stoli in mizami. Takšen koncept se sklada z našo filozofijo, saj omogoča prijetno druženje na prostem ob dobri hrani in pijači.


Center.png
 

Hood Burger Center
Nazorjeva 4, Ljubljana

PON - NED 11h - 24h

HOOD BURGER CENTER

Novembra 2016 smo z velikim navdušenjem končno dočakali odprtje naše tretje restavracije v centru Ljubljane, le dobrih 50m oddaljene od Prešernovega trga.
Po štirih letih našega obstoja smo preuredili prostor v stavbi iz leta 1911. Hood Burger je tako odprl novo poglavje v prestolnici. Restavracija je narejena v dveh etažah
in je opremljena v našem sedaj že poznanem stilu. Elementom Ladijskega kontejnerja, slovenskega in slavonskega hrasta in betona smo popestrili še s opeko dobljeno iz podrtih hiš z območja Slovenske bistrice in Slovenskih konjic. Prostor spominja na postajališče newjorške podzemne železnice.

Urbani ambient in huda izkušnja.