post_1.jpg

Hood Kahuna burger

8. - 18. junij 2017

Jules Winnfield/Samuel L. Jackson je skoraj četrt stoletja nazaj v filmu Pulp Fiction s pištolo mahal naokoli in razlagal o burgerjih, da so temeljni kamen vsakega polnovrednega zajtrka. Vsi, ki smo imeli možnost doživeti to filmsko revolucijo pod taktirko režiserja Quentina Tarantina, smo prav tako v obdobju 90. let spoznali njegovo filmsko namišljeno Hawaisko verigo burgerjev "Big Kahuna Burger". 23 let kasneje smo v Hood Burgerski delavnici okusov šli razvijati našo verzijo te eksotične havajske kulinarične bombe. 

Hood Kahuna Burger je točno to, kar lahko najdemo v vseh Tarantinovih filmih. Odpuljenost, eksotiko, dodelanost in to na tako prefinjen način in z veliko dozo stila in sarkazma, da se bodo zatresle noge tudi največjim majstrom kulinarike. 

Naši legendarni krompirjevi bombici in naši vrhunski 100% slovenski govedini smo popestrili življenje z domačo majonezo z limetinim sokom ter nekaj kapljic ostrega Hot Sun iz Čilipipovske zbirke vročih omak, zraven smo popekli nekaj rezin kevin bacona (aka kraška panceta), karamelizirali rahlo pekoče jalapenjose in na žaru popekli rezino svežega ananasa. Ja, ananasa! Aja, za dodaten žmoht smo na našem mesu stopili tudi rezino mozzarelle sira. Hood!

Tale filmski hoodbuster bo na voljo v vseh naših lokalih od 8. do 18. junija. Hood Kahuna Burger bomo še posebej proslavljali, saj bomo ravno 8. junija na Viču tudi brenkali rock n roll komade v živo ter proslavljali 2. slovenski dan burgerja. Kaj imajo Hawaii in Rock n Roll s slovenskim dnevom burgerja? Pridi pogledat in izvedel@ boš! 

P.S. Toplo priporočamo, da si v teh desetih dneh pogledate zdaj že filmsko klasiko Pulp Fiction.


Prismojeni profesorji bluesa

11.maj 2017 @HoodBurger BTC od 18:00 - 21:00

B. B. King je nekoč rekel, da imajo ljudje po vsem svetu probleme in da dokler imajo ljudje probleme, blues ne more umreti.

Tega ne gre razumeti pesimistično. Kajti, ko je v ospredju muzika, problemi nimajo šans. Zato je glasba v jedru uličnih kultur, ki jo prežemajo boom boxi, hitre rime in dolgi zvoki kitar. To vemo v Hood Burgerju, kjer je blues sestavni del zvočnih vibracij in to vedo Prismojeni profesorji bluesa, ki bodo 11. maja 2017 zasedli veliki oder ljubljanskega BTC Street food marketa.

Ekipo izjemnih muzičistov, ki so navdih dobili pri Jimiju Hendrixu, a razvili čisto svoj prepoznaven stil, sestavljajo Miha Erič, Zlatko Đogić, Julijan Erič in Miha Ribarić. Našli so se davnega leta 2009, združili svoja znanja in korenine, ki jih imajo v blues, rock, soul, funk.
Ekipo izjemnih muzičistov, ki so navdih dobili pri Jimiju Hendrixu, a razvili čisto svoj prepoznaven stil, sestavljajo Miha Erič, Zlatko Đogić, Julijan Erič in Miha Ribarić. Našli so se davnega leta 2009, združili svoja znanja in korenine, ki jih imajo v blues, rock, soul, funk, rap in metal glasbi, na to pripeli svojo poetičnost in improvizacijsko kreativnost, publika je bila navdušena in od takrat so nasopali malodane povsod v Sloveniji, pa tudi na Hrvaškem in Češkem.

Hudo ležeren, a hudo gost zvok bluesa gre perfektno z druženjem ob hrani in pijači, pri čemer s hrano mislimo na Hood burgerje, s pijačo pa na kakšen pirček. Ugotovitev se, tako kot burgerji, ponuja na pladnju: pridite nakoncert, pridite na Hood večerjico in pridite na druženje.

Čeknite Prismojene profesorje bluesa na FB.

Če bo vreme slabo bomo dogodek prestavili. 

 

presenečenje večera

Fatboy Slim burger

Tisti, ki niste uspeli poskusiti tega lepotca imate možnost to storiti na ta dan.

Našo 100% pašno govedino in krompirjevo bombico smo popestrili z našo homemade omako, ki smo jo naredili z Rok's Peanutbutter, majonezo in cvetličnega medu. Meso se kot pri classicu druži s starim znancem cheddarjem in tremi rezinami hrustljave Kraške pancete. Za piko na i smo mu dodali še pnekaj hrustljavih kumaric. Za pomazat dobra kombinacija. Prepričajte se sami in ga skupaj z odličnimi vibracijami prismojenih profesorjev bluesa Poskusite pri nas 11. maja v naši restavraciji v BTC.


The Fatboy Slim Burger

od 24. Aprila do 7. Maja

 

Z velikim navdušenjem predstavljamo novo sezonsko kulinarično specialiteto, The Fatboy Slim Burger. 

 

Ta burger si zasluži posebno predstavitev, saj smo do njegovega razvoja prišli na edinstven način. 

Pred nekaj tedni smo prejeli telefonski klic iz Kamnika. Klical nas je mladenič, ki sliši na ime Rok Starič. Dejal je, da organizirajo fantovščino in da se želijo na svoji fantovski turi po Ljubljani okrepčati z dobrotami iz Hooda. "Odlična ideja" smo rekli. Med pogovorom nam je Rok izdal, da je prav on tisti, ki dela najbolj hudo arašidovo maslo na svetu, Rok's peanutbutter. Dogovorili smo se, da se mormo nujno srečati v živo in iz tega nekaj ustvariti.

Rok je čez nekaj dni priletel k nam kjer smo prijetno klepetali in kjer nam je predstavil zgodbo o nastanku njegovega arašidovega masla. Rok je svoje cajte tehtal dobrih 113 kg. Nekega dne je pri prijateljih listal neko revijo, kjer je naletel na sliko športnega možakarja z isklesanim telesom. V momentu je dvignil revijo in jo obrnil prijateljem in dejal: "fantje takle bom jaz čez leto dni!" Prijatelj mu takoj vrnil: "Ja itak, stavim 100€, da ti ne rata." Rok je iz ponosa zadevo vzel resno. Fitness je ena plat zgodbe ampak če želiš izgubiti veliko kilogramov, potem je treba začeti jesti drugače. Arašidovo maslo je ena iz med tistih stvari, ki jim nikoli ni moral reči ne in zelo mu je šlo na živce, da na trgu ni našel najdej pravega arašidovega masla, ki bi bil narejen iz 100% arašidov in 100% pristno.

 

Rokova zgodba nas je takoj spomnila na naše začetke in voilá, The FatboySlim Burger je tu. Inspiracijo za recept smo črpali iz Elvis Presleyevega najljubsega zajtrka le da smo mu dodalinekaj več kulinarične prefinjenosti. 

Našo 100% pašno govedino in krompirjevo bombico smo popestrili z našo homemade omako, ki smo jo naredili z Rok's Peanutbutter, majonezo in cvetličnega medu. Meso se kot pri classicu druži s starim znancem cheddarjem in 3 rezinami hrustljave Kraške pancete. Za piko na i smo mu dodali še par hrustljavih kumaric. Za pomazat dobra kombinacija. Prepričajte se sami in ga pridite poskusit od 24. aprila do 7. maja v vseh naših enotah. Giddy up!


En hud hvala

Tudi zaradi tebe smo Porodnišnici Ljubljana predali donacijo 2000 €

Hood Burgerjeva dobrodelnost lanskega leta je dobila zaključno piko na i. Porodnišnici Ljubljana smo simbolično predali bon z 2000 € in preplavljeni smo s hudim občutkom sreče. Porodnišnica Ljubljana jih bo porabila za nakup treh pulznih oksimetrov, ki jih uporabljajo za nadzor dihanja nedonošenčkov. Ta naprava je zelo pomembna, saj natančno meri nasičenost kisika v arterijski krvi prezgodaj rojenim otrokom, ki imajo zaradi nezrelega dihalnega centra težave z dihanjem, kar lahko privede do dihalnega premora.

Da te spomnimo: v lanskem decembru smo z Lukom Jezerškom razvili John Goat Burger. Hišni krompirjevi bombici in 100% pašni govedini smo dodali brusnični chutney z gorčičnimi semeni, jabolki in rukolo ter vrhunski mladi kozji sir. Od vsakega prodanega »dobrodelnega burgerja« smo 1 € namenili Porodnišnici Ljubljana.

Hood Burger smo ljudje. Kot družbeno odgovorno podjetje si želimo pomagati tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo. Lani smo v Kulinaričnem sodelovanju, ki je osnova naših dobrodelnih projektov, moči združili s chefom Karimom Merdjadijem. Prav v Hood Burgerjevih dobrodelnih akcijah vidimo priložnost, kako lahko združimo kulinariko, podjetništvo in dobrodelnost v hudo celoto, seveda za razvoj naše družbe.

Pričakuj novo decembrsko dobrodelno zgodbo!


Rocky Balboa Burger 

"Ko zima udari, udari nazaj!"

Hood Burger z navdušenjem najavlja tretjo edicijo Rocky Balboa burgerja. Zimski »sezonc« je tako rekoč pred vrati. Od 15. do 26. Februarja boste lahko na Viču, BTC in v Centru LJ tudi letos okušali temperament najbolj hudega bokserja na svetu.

Rocky Balboa je proteinski direkt, zato v njem ne iščite zelenjave. Našo 100% slovensko pašno govedino ravno prav zapečemo na žaru zraven pa pražimo malo čebulice in marinirane šampinjone. Čebulico in gobice pečemo z dodatkom pravega masla, da obogatimo njihovo aromo. Nanje nato posujemo in na žaru stopimo tri legendarne sire. Italjansko Mozzarello, nizozemskega Maasdamerja in švicarja Emmentalerja. Za profije!

Priporočamo, da ga poskusite skupaj s Hood krompirčkom in vaše najljubše pijače. Mi navijamo za Pivo.

Pridite v družbi, lepše je! ;-) 


Dobrodelnost: hood burger v kulinaričnem sodelovanju

od 16. do 31. decembra v vseh naših restavracijah

Tudi letos želimo meseca decembra obdariti tiste, ki so tega najbolj potrebni. 

Dobrodelni projekt Hood Burger v Kulinaričnem sodelovanju, je uspešno zaživel lanskega decembra,  predvsem po želji o širjenju burger kulture, združevanju kuharskih mojstrov in pri tem biti družbeno odgovoren ter pomagati najšibkejšim članom naše družbe. 

Lansko leto smo moči združili s Chefom Karimom Merdjadi, ki je s svojim Von Duck burgerjem navdušil s francosko obarvano prefinjenostjo.

Letošnje leto pa smo v našo kuhinjo povabili kuharskega mojstra Luko Jezerška, sodnika iz oddaje Masterchef Slovenija in vodja kuhinje Jezeršek Creative Culinary Solutons. 

John Goat Burger je prava kulinarična bomba, ki bo navdušila še tako zahtevnega jedca. Hood Burgerjeva krompirjeva bombica in naša 100% pašna govedina je dobila novo družbo. Nanj smo položili brusnični chutney z gorčičnimi semeni in jabolki, rukolo in vse skupaj zaključili z vrhunskim mladim kozjim sirom. Mmmm. 

Tudi letos bomo od prodanega burgerja 1€ podarili Društvu za pomoč prezgodaj rojenim otrokom, ki skrbi za zbiranje sredstev za Ljubljansko porodnišnico. 

V Sloveniji se na leto rodi približno 1400 nedonošenčkov, oddelek za nedonošečke v ljubljanski porodnišnici se skoraj v polni meri financira iz privatnih virov in donacij,  zato so slednje še kako pomembne.  

John Goat Burger bo na menuju v vseh naših enotah od petka 16. do 31. decembra, odlično se prileže z vašim najljubšim pivom in seveda s Hood Krompirčkom. 


Spominjamo se naših začetkov

Ura teče, nič ne reče. Takole sta Til Pleterski in Klemen Ptičak, ustanovitelja Hood Burgerja, pred štirmi leti v prikolici velikosti 3,5 m x 2,2 m na parkirišču pred Intersparom Vič, pekla hude burgerje svojim prvim strankam. Sanje in vera v uspeh sta bila glavna motivatorja, da sta vsak dan od ponedeljka do sobote vstajala ob 6:00, začela s predpripravo jedi, od 10:00 do 21:00 pekla burgerje in Hood krompirček in ob 23:00 zaključila dan. Ni bilo važno ali je bilo zunaj -10 stopinj celzija, važen je bil nasmeh zadovoljne stranke.

Hvala Tini in Aljažu Deu, ki sta poslala tole fotografijo in obudila prelepe spomine!

#hoodburger #ljubljana #startup #startajslovenija #zgodba #history #intersparvic


CRW_9309.jpg

oktobra se vidimo v centru

Od postavitve naše prve prikolice na Viču dalje smo pogosto slišali vprašanje: "Kdaj pa pridete v Center?". Končno je napočil čas, ko vam lahko odgovorimo: "To jesen!". Po 4 letih bo Hood Burger odprl svoja vrata tudi v središču Ljubljane. Natančneje na Nazorjevi ulici, ki je nekoč veljala za eno izmed najbolj popularnih ulic v mestu. 

“Ker upoštevamo želje vas - naših hoodih prijateljev, smo vam prisluhnili in poiskali lokacijo, ki ji bomo s prenovo in hudim ambientom vdihnili novo življenje. ”


ulica z zgodovino
 

Ulica, ki povezuje Slovensko in Miklošičevo, se je nekoč imenovala Frančiškanska cesta in je ena najstarejših v Ljubljani. Prvič se omenja že konec 18. stoletja. Leta 1978 so jo prenovili - odstranili so kockasti tlak in pločnike ter jih zamenjali z asfaltno prevleko. 4. junija 1952 so ji po Hrvaškem pesniku Vladimirju Nazorju nadeli ime Nazorjeva ulica, ki ga nosi še danes. 
 

Večina se spomni Nazorjeve kot ulice za druženje, saj sta na njej nekoč domovala popularni ljubljanski kino Union, takrat moderna Modna Hiša, nekaj metrov naprej pa še stolpnica Metalke. Lahko bi rekli, da je danes Nazorjeva malce utonila v pozabo, saj je mestno središče dobilo temeljito prenovo v glavnem vzdolž reke Ljubljanice in v okolici Kongresnega trga ter Slovenske ceste. 

Nazorjeva ulica je danes sicer bolj umirjena v primerjavi s sosednjo Čopovo, ki je najbolj prehodna ulica v Ljubljani, je pa zato ambient na Nazorjevi toliko bolj prijeten. Na njej lahko v miru poklepetate s prijatelji, pojeste fino večerjo ali pa se ustavite na hladnem pivu. 

“Verjamemo, da si Nazorjeva ulica zasluži več pozornosti. Za nas to predstavlja še toliko večji izziv, saj ji želimo vrniti tisti blišč, ki ga je nekoč že imela. ”

iz malega je zraslo veliko
 

Hood burgerji so prvič zacvrčali na žaru na avgustovski poletni večer leta 2012. Pekli smo jih na stojnici pred Sax pubom v Trnovem, kmalu za tem pa smo se preselili v prvo stalno lokacijo pred Interspar Vič. Prikolico je kmalu nadomestil recikliran ladijski kontejner, s katerim smo postavili nov mejnik v gradnji montažnih objektov. Izkazalo se je, da je naš ladijski kontejner služil kot navdih številnim drugim podobnim obratom s hrano, ki so kasneje, kot gobe po dežju, zrasli po Ljubljani. Letos spomladi smo v sklopu zanimivega street food market koncepta odprli še našo drugo lokacijo v ljubljanskem nakupovalnem središču BTC. 

novo poglavje v naši hoodi zgodbi

“V središču Ljubljane želimo še naprej širiti kulturo burgerjev in dobro vzdušje v družbi prijaznih ljudi. Dogajanje na Nazorjevi ulici bomo popestrili z različnimi kulturnimi dogodki, ki jih bomo organizirali skozi vse leto. ”

Nova restavracija na Nazorjevi, ki jo odpiramo v mesecu oktobru, je povsem novo poglavje v naši hoodi zgodbi. V lokalu, ki meri izdatnih 145 m2, bomo ohranili naš originalen koncept ulične prehrane po vrednotah, ki smo jim zavezani od odprtja naše prve poslovalnice na Viču dalje. Seveda se obetajo tudi nekatere novosti - kakšne bodo, pa naj zaenkrat še ostane skrivnost. 🙂

Kmalu se vidimo na Nazorjevi, obljubimo, da bomo naredili žur, ki si ga boste zapomnili.